EXPLOZIV/DNA se apropie periculos de „CREIERUL” din spatele imperiului Țiriac!

Este unul dintre putinii, poate chiar singurul roman despre care se spune ca, desi a construit nu unul, ci mai multe imperii financiare, a preferat sa ramana in umbra, fiind cunoscut si drept „omul fara chip”. Si chiar daca miliardari romani de-a valma si chiar expati care conduc multinationale gigantice ii asculta orbeste sfaturile imobiliare, omul despre care cunoscatorii spun ca este „creierul” din spatele multora dintre loviturile date de catre magnatul Ion Tiriac continua sa se deplaseze cu avioanele de linie, la clasa economic. 

Este vorba despre Dan Petrescu. Nu fotbalistul, ci misteriosul personaj despre care se spune ca a tesut o adevarata panza de paianjen in zona de nord a Capitalei, unde a prins mai toate proiectele imobiliare de lux. Iata insa ca, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, itele unei spectaculoase anchete deja instrumentata de catre procurorii anticoruptie prahoveni cu privire la „viesparul” de la Primaria Sectorului 1 ar duce nu doar la sora lui Ion Tiriac, dar si la partenerul de taina al acesteia, Dan Petrescu.

Mosia Baneasa 

Dupa cum „National” dezvaluia in exclusivitate in urma cu nici o luna, procurorii DNA sunt pe cale sa alcatuiasca un nou „lot Stejarii”, printre numele grele de aici aparand, alaturi de Ion Tiriac, si Sorin Oprescu si Elena Udrea. Iar daca asupra fostului primar general se pare ca ar exista suspiciuni privind un veritabil blocaj al eliberarii de PUZ-uri in zona Jandarmeriei, pentru ca miliardarul Tiriac sa nu aiba concurenta in Nordul Capitalei, Udrea a intrat in aceasta noua speta dupa ce a acordat opt milioane de euro din fonduri europene pentru constructia luxosului centru de relaxare „Stejarii Country Club”, considerat nici mai mult nici mai putin decat obiectiv turistic de interes national! 

Daca insa aceste aspecte se refera la faza de constructie a compelxului „Stejarii”, o alta pista urmata acum de procurori se refera si la modul cum a ajuns sa se construiasca acest complex de fite pe o buna bucata a fostei mosii Baneasa.

Lovitura lui „Poponet” 

Fosta mosie Baneasa a devenit, mai ales odata cu „boom”-ul imobiliar, una dintre cele mai ravnite bucati de pamant din Romania. Asa ca aproape ca nici nu a mai contat, de exemplu, ca unii succesori aveau acte care dovedeau proprietatea asupra a 15,5 hectare din fosta mosie a lui Misai Dumitru. Pentru ca aceste acte, ajunse acum in posesia procurorilor, nu au reusit sa-i convinga pe unii inalti functionari de la varful Primariei Sectorului 1 sau Prefectura Capitalei, care au preferat sa plece urechea la cantecul de sirena al unor importanti dezvoltatori imobiliari. Acestia din urma ar fi cumparat adeverinte de proprietate de la diversi oameni si astfel au devenit, la randul lor, proprietari pe pamantul revendicat de mostenitorii legali. Iar in aceasta situatie se afla mai multe nume interesante, printre care si cel al lui Codin Bogdan Maticiuc, cunoscut si sub porecla de „Poponet”. Si care, dupa ce a devenit proprietar, ar fi avut de gand la randul sau sa construiasca aici, dar afland probabil de ”bubele” existente, s-ar fi retras din intreaga combinatie, dupa ce a vandut, pentru un castig frumos, „bucatica” sa de cinci hectare de mosie.

200 milioane de euro

Insa itele intregii combinatii in urma careia a aparut complexul rezidential „Stejarii”, considerat „cuibul VIP”-urilor din Romania, sunt cu mult mai incalcite. Si, intr-un fel, este si normal, tinand cont ca valoarea totala a terenului, dupa cum a rezultat din verificarile facute dupa grila imobiliara a notarilor aflata in vigoare la acea data, se ridica la nu mai putin de 200 milioane de euro! Oricum, tot cu ajutorul adeverintelor de proprietate cumparate, care in ochii unui anumit prefect au contat mai mult decat actele de proprietate ale succesorilor, s-a mai pus mana pe inca o „bucatica” de noua hectare. Iar tocmai aceste ultime acte i-au condus pe  procurorii anticoruptie prahoveni direct spre sora lui Ion Tiriac. Dar si spre misteriosul Dan Petrescu, cel care ajunge astfel, in premiera, in sub geana DNA.  Iar speta se anunta una cu atat mai interesanta cu cat despre Dan Petrescu ceilalti „regi ai imobiliarelor” recunosc ca era singurul care detinea ponturile cele mai pretioase. Si ca Ion Tiriac si-a construit imperiul imobiliar pe indicatiile trasate de catre el. Si ca a adus in Romania unele dintre cele mai importante retele de hypermarket-uri. Si ca…. „Legenda” ar putea continua la nesfarsit. Ramane insa de-abia acum sa se vada ce era adevarat si ce nu din „mitul” lui Dan Petrescu, „creierul” aflat nu doar in spatele succesului lui Ion Tiriac, dar si a altor miliardari romani.  Cătălin TACHE/NationalTrimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cătălin Sindile, unul dintre capii Jandarmeriei de la 10 August, pus sub acuzare pentru orele suplimentare înc…

2 Băsescu în direct către Firea: Cea mai preacinstită fecioară, sunteți putredă de coruptă, nu mai vorbiți de Ni…

3 „Du-te dracului, Erdogan!” / Conflictul dintre Turcia și Grecia ia foc după ce un ziar grecesc l-a înjurat în tu…

4 Cele două fetițe au „un comportament sexual explicit” / Momente șocante trăite de o familie care a luat în plasa…

5 Judecați voi... Acesta este anunțul candidatei PSD la Primăria Capitalei României...