EXPLOZIV/Ministresa Justiției face lumină: BINOMUL NU se DESTRAMĂ!

EXPLOZIV/Ministresa Justiției face lumină: BINOMUL NU se DESTRAMĂ!

Interceptările după decizia CCR se vor face tot cu aparatura SRI. Ministresa Justiţiei, Raluca Prună, a anunţat soluţia găsită de ministerul de resort pentru continuarea interceptărilor chiar şi după publicarea deciziei Curţii Constituţionale, care a declarat neconstituţional un articol din Codul de Procedură Penală referitor la interceptări.

Prezentă la Timişoara, Raluca Prună a declarat că se va folosi tot infrastructura de până acum. Prezentă la Timişoara cu ocazia bilanţului Curţii de Apel Timişoara, Ministresa Justiţiei, Raluca Prună, a declarat că în urma discuţiilor avute cu reprezentanţi ai Parchetului General, DNA, DIICOT şi SRI s-a găsit o soluţie care să asigure în continuare realizarea interceptărilor în dosare penale.

Potrivit ministrului, se va emite o ordonanţă de urgenţă care va face posibilă respectarea deciziei CCR, dar continuarea realizării interceptărilor.

„Eu ca ministru, alături de toată societatea plec de la premisa că o decizie a CCR trebuie respectată, dar pe de altă parte voi promova neîntârziat o Ordonanţă de Urgenţă, care este singura modalitate prin care putem să ne asigurăm că nu vor exista sincope. Am discutat deja cu reprezentanţii Parchetelor, cu Ministerul Public în general. Nu DNA-ul este afectat în primul rând, ci şi DIICOT şi parchetele regulate. Am avut discuţii cu întreaga conducere a Ministerului Public şi cu SRI-ul pentru că SRI-ul are această infrastructură”, a declarat ministrul Raluca Prună în cadrul conferinţei de presă de la Curtea de Apel.

Răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, ministrul a spus că înlocuirea sintagmei „alte organe abilitate ale statului” din articolul declarat neconstituţional nu este o opţiune, soluţia găsită fiind de realizare a interceptărilor de către procurori sau ofiţeri de poliţie judiciară, pe infrastructura actuală a SRI-ului. „Aceasta este soluţia care va fi avută în vedere prin ordonanţa de urgenţă pentru că asemenea infrastructură, şi dacă am avea un miliard de euro, nu am putea să o cumpărăm în 24 de ore. Aceasta va fi soluţia tranzitorie pentru a răspunde unei situaţii de urgenţă, urmând să avem o dezbatere în care să decidem ca societate dacă vrem să dublăm această infrastructură sau vrem doar să ne asigurăm că numai organele care fac urmărire penală pot accesa această infrastructură la momentul la care o avem acum. Evident că ordonanţa de urgenţă va privi folosirea infrastructurii aşa cum este ea acum”, a declarat ministrul Justiţiei Raluca Prună.

Stire în curs de actualizare

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Apar amănuntele! / Vipera a arvunit bătăuși pentru a o pedepsi pe presupusa amantă a soțului! Unul dintre interl…

2 Incredibilele dezvăluiri ale unui fost ofițer britanic despre OZN-uri

3 Mari porcării se mai întâmplă în țara asta! Securiștii sunt încă la butoane

4 Așa o fi?

5 Mai există DNA?