EXPLOZIV/Procurorul general interimar Bogdan Licu cere să i se RETRAGĂ titlul de doctor!

EXPLOZIV/Procurorul general interimar Bogdan Licu cere să i se RETRAGĂ titlul de doctor!

Procurorul general Bogdan Licu a declarat marti ca a cerut ministrului Educatiei sa-i retraga titlul de doctor. Reamintim ca o investigatie publicata de HotNews.ro in august 2015 arata ca Licu si-ar fi plagiat lucrarea facuta sub coordonarea lui Gabriel Oprea.

"Am facut acum aproximativ o luna o cerere adresata ministrului Educatiei, prin care am cerut retragerea titlului de doctor. Am facut acest lucru din motive personale, a fost o decizie grea, dar vreau sa specific ca nu consider ca am plagiat in acea teza de doctorat", a declarat marti Bogdan Licu, la intrarea in sediul CSM, potrivit Agerpres.

Bogdan Licu si-a sustinut teza de doctorat in anul 2011 la Academia Nationala de Informatii (ANI) „Mihai Viteazu”, institutie aflata in subordinea Serviciului Roman de Informatii (SRI). O analiza a lucrarii lui Licu indica faptul ca mai bine de jumatate din lucrare este plagiata din surse care au fost identificate. Si pentru restul lucrarii suspiciunile sunt la fel de mari, insa nu s-a putut stabili in mod cert provenienta acesteia.

Au fost identificate sursele de provenienta pentru mai bine de o jumatate din totalul celor 445 de pagini, continut copiat ad litteram fara a fi fost citat cu respectarea normelor nationale si internationale de citare in operele stiintifice. Bogdan Licu il plagiaza masiv pe judecatorul Cristi Danilet, fostul sau coleg din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /