EXPLOZIV/Transporturi ILEGALE de DEȘEURI TOXICE din Germania OPRITE la graniță!

EXPLOZIV/Transporturi ILEGALE de DEȘEURI TOXICE din Germania OPRITE la graniță!

Dezvăluiri incredibile făcute de ministresa mediului Cristiana Palmer Pașca la postul de radio DigiFM! 16 transporturi de deșeuri toxice ilegale au fost oprite la granițele României în ultima perioadă! Cele mai multe dintre aceste transporturi proveneau, a accentuat ministresa mediului, din Germania! Peste 300 de tone de deșeuri toxice ilegale au fost returnate de grănicerii români! Cristiana Paşca Palmer a mai spus că a fost deschisă o anchetă penală în acest caz. 

„E o bună realizare a autorităților, pentru că am reușit să stopăm 16 transporturi, nu din Italia, ci din Germania, Austria și Ungaria. Cele mai multe din Germania. A fost o surpriză. Aproape 300 de tone de deşeuri ilegale care s-au încercat să se introducă în țară, sub codul de deşeu verde, însă, printr-o colaborare foarte bună între Garda de Mediu și Vamă, transporturile au fost oprite. S-a văzut că în peleți nu era ceea ce era declarat în hârtii”, a spus Cristiana Paşca Palmer, ministrul Mediului, la DigiFM.

„Acest transport trebuia să ajungă la câțiva operatori economici români, n-o să le dau numele. În câteva zone din țară, în sud-est, în special. Cam 40% mergeau la un singur operator. Am trimis garda în control. S-a dovedit că sunt ilegalități și că era un pattern de a se proceda așa și am solicitat anchetă penală.”

Întrebată dacă este vorba despre o afacere ilegala cu ramificații în Europa, Cristiana Pașca Palmer a răspuns: „Exact”

„Legislația permite importul de deșeuri, dar deșeuri ce pot fi valorificabile, adică reciclate. Nu se poate importa un deşeu care poate fi eliminat, adică depozitat pe groapa de gunoi. Aici, sub pretextul că e valorificabil, importau deșeuri care să ajungă la groapa de gunoi”, a spus ea.

Ministrul a mai spus că în unele cazuri erau și deșeuri periculoase.

„Erau amestecate deșeuri ce pot valorificabile cu alte tipuri. Când au deschis camioanele, era un miros irespirabil. Ar fi ajuns pe o groapă de gunoi, unde deja suntem puțin depășiți în România.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”