„Fac un apel disperat către oricine poate să ne ajute” / Mesajul unui român a cărui familie a fost grav afectată de explozia din Crevedia

„Fac un apel disperat către oricine poate să ne ajute” / Mesajul unui român a cărui familie a fost grav afectată de explozia din Crevedia

Familia unui român stabilit în Anglia, care locuia vizavi de stația în care au avut loc exploziile din Crevedia, a fost grav afectată. Tatăl tânărului din Anglia a fost grav rănit, iar casa a fost distrusă, mama și surorile sale ajungând pe câmp.

Aflat în Anglia, Valentin a cerut cu disperare ajutor oamenilor și autorităților din Crevedia, după ce familia sa a rămas fără casă după explozia de la stația GPL.

„Cu mare neplăcere doresc să aduc la cunoștință că o parte din familia mea (surorile mele și mama) sunt pe un câmp la ieșire din comună - (spre Cocani) desculți, fără haine, nemâncați și fără ajutor datorită tragicului accident de la stația GPL fiind situată față-n față cu GPL ce a explodat.

Casa și tot ce am avut au fost distruse din cauza exploziei și a suflului fiind cea mai aproape. Vă din suflet - Fac Apel către Primăria Crevedia să-i ajute dacă este cu putință .. este un caz dureros, tatăl meu este internat la urgență în Floreasca din cauza arsurilor. Dumnezeu cu mila Lui. Fac un apel disperat către oricine poate să ne ajute. Îmi cer scuze dacă am deranjat pe cineva cu acest mesaj. Dumnezeu să vă Binecuvinteze“, este, potrivit „ Adevărul ”, mesajul postat de Valentin pe grupul „Crevedia, comuna mea”.

Într-o intervenție la Antena3 CNN, bărbatul a povestit cum a aflat în Anglia despre tragedia de acasă.

„Nu m-a contactat nicio autoritate. Am fost contactat doar de vecinii din sat. Un singur vecin a încercat să dea de familia mea pentru a-i ajuta. În urmă cu zece minute vorbisem cu ei și apoi nu mai răspundea nimeni la telefon. Apoi mi s-a confirmat că au fost luați de autoritate de de Poliție și duși în altă parte. Am primit un telefon de la o doamnă care mi-a confirmat că soța tatălui meu și surorile mele mai mici sunt la ea în locuință.

M-a sunat sora mea mai mare, cum că o altă verișoară i-a spus că a explodat acel GPL față în față cu casa și că toți cei din familie sunt morți pentru că nimeni nu știau unde sunt, casa ardea. Eu în acel moment nu îmi dădeam seama, abia mă trezisem, lucrez doar în tura de noapte. Foarte repede am ajuns să preiau un șoc extrem de puternic și să încerc să dau de ei. Nu reușeam să dau de soția tatălui meu, nu suna telefonul. M-a sunat un alt vecin care mi-a zis că nu știe nimic de soția tatălui meu și de copii, dar tata a fost preluat de o ambulanță.

Apoi am văzut acel video și la câteva minute am reușit să dau de sora mea mai mică, de 17 ni, Andreea. Tata a auzit un zgomot puternic, fiind acel transfer de gaz. A ieșit la strada și atunci a fost izbit de suflul exploziei. Tata era undeva aproape de stradă, deci a fost luat din plin de acea explozie. Sora mea mi-a spus că era la câțiva metri de tata, dar el nu a mai apucat să plece, că l-a prins suflul exploziei.

Mi s-a spus că are arsuri pe 99% din corp, că este un caz foarte greu și că trebuie să ajung în țară", a spus Valentin Mirea.


Citește și:

populare
astăzi

1 Citiți, ca să vedeți pe mâinile cui a ajuns România!

2 VIDEO Dilema Danei Budeanu / „Dacă tu nu i-o sugi, cine i-o suge?”

3 „Parcă am fi coafeze” / Profesoară, oripilată de cadourile pe care le fac părinții de Sărbători

4 Ea este românca rămasă goală în fața lui Mussolini, și și-a recuperat banii în 1931 punând pistolul pe masa bancherilor

5 STS / Șapte indicii că telefonul tău mobil ar putea fi virusat