Facebook dă asigurări privind cooperarea cu anchetatorii în legătură cu atentatele din Bavaria

Facebook dă asigurări privind cooperarea cu anchetatorii în legătură cu atentatele din Bavaria

Facebook a dat luni asigurări că cooperează strâns cu autoritățile germane după criticile venite din partea unor lideri regionali din această țară care, după cele două atentate și atacul armat din Bavaria, doresc să oblige rețelele sociale să furnizeze datele pe care le dețin în legătură cu utilizatorii suspecți, relatează AFP.

'Cooperăm în totalitate cu autoritățile', a dat asigurări Facebook într-un comunicat. 'Am ajutat în permanență autoritățile din Bavaria în timpul atacurilor', se precizează în comunicat.

'Teroriștii și susținerea unei activități teroriste nu sunt permise pe Facebook', au insistat responsabilii rețelei sociale, afirmând că vor răspunde favorabil cererilor autorităților de a avea acces la datele rețelei.

Rețeaua socială americană a reacționat la criticile venite din partea unor oficiali germani.

Duminică, ministrul de interne din Bavaria, Joachim Herrmann, a solicitat o modificare legislativă pentru a obliga rețelele sociale să furnizeze rapid informații despre utilizatorii săi în cazul unor infracțiuni grave, alăturându-se astfel altor politicieni.

Șeful serviciului de informații interne din Germania, Hans-Georg Maassen, a cerut de asemenea ca anchetatorii și Facebook să lucreze împreună în condițiile în care rețeaua socială americană a fost adesea acuzată de rea voință.

'Rețelele sociale sunt un mijloc important de comunicare pentru jihadiști', a declarat președintele Oficiului Federal pentru Apărarea Constituției. 'Acesta este motivul pentru care este necesară o cooperare strânsă între poliție și social media', a adăugat el în ziarul regional 'Rheinische Post'.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Decolteul până la buric, experimentat de Monica Bîrlădeanu la filmările pentru Revelionul de la PRO TV

2 Noi dezvăluiri despre „gaura neagră” a lui Ciolacu

3 „M-au lăsat să mor, atât au putut ei face pentru mine. Am fost ucisă de medici, prieteni, rude, oameni care au tăcut”

4 Un moștenitor al casei Hermès, necăsătorit și fără copii, vrea să își adopte servitorul marocan pentru a-i lăsa moștenire averea sa

5 „Faptul că i-am votat la europarlamentare pe acești lifuroi stricați mă doare”