Facebook elimină conturi ale grupului american de extremă-dreaptă Patriot Prayer

Facebook elimină conturi ale grupului american de extremă-dreaptă Patriot Prayer

Facebook a blocat conturile grupului american de extremă-dreaptă Patriot Prayer, implicat de mai multe săptămâni în violenţe împotriva manifestanţilor anti-rasism de la Portland, un membru al acestuia fiind împuşcat sâmbăta trecută, notează AFP.

Paginile acestui mic grup au fost eliminate de pe Facebook şi Instagram "în cadrul eforturilor noastre actuale de a interzice miliţiile violente pe platforma noastră", a indicat vineri Facebook.

În oraşul Portland, în nord-vestul Statelor Unite, manifestanţii protestează fără încetare împotriva brutalităţii poliţiei de la moartea lui afro-americanului George Floyd sub genunchiul unui poliţist alb, la Minneapolis, la sfârşitul lunii mai.

Partizanii lui Donald Trump, printre care membri ai grupurilor adepte ale supremaţiei rasei albe Proud Boys sau Patriot Prayer, i-au provocat în mod regulat pe militanţii mişcării anti-rasiste Black Lives Matter.

Un membru al Patriot Prayer a fost împuşcat sâmbăta trecută. Suspectul în această crimă, care pretindea că este "100% Antifa", a murit cinci zile mai târziu când a fost arestat de forţele federale.

Grupul şi fondatorul acestuia, Joey Gibson, au afirmat constant că sunt o organizaţie creştină.

Facebook a eliminat paginile în conformitate cu o actualizare recentă a politicii sale pentru a ţine mai bine sub control răspândirea mişcărilor care incită la ură şi violenţă.

La mijlocul lui august, gigantul reţelelor sociale a interzis sau a restricţionat mii de conturi de extremă-dreaptă, în special legate de mişcarea QAnon, un ansamblu de teorii conspiraţioniste răspândite mai ales de partizanii lui Donald Trump.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 Uite o chestie care chiar merită citită...

3 A început Coldea să vorbească? / „Sebastian Ghiță este folosit, în prezent, de unii decizionali de la Belgrad și are legături cu o serie de interfețe ec…

4 1.000.000 lei într-un singur an

5 Încă un șef de Poliție „decapitat” de DNA!