Facebook estimează că la finele lui 2015 erau 3,2 miliarde de internauți la nivel mondial

Facebook estimează că la finele lui 2015 erau 3,2 miliarde de internauți la nivel mondial

Numărul persoanelor din întreaga lume care aveau acces la internet a atins 3,2 miliarde la finele anului 2015, dar cu toate acestea alte 4,1 miliarde de persoane din întreaga lume nu pot să acceseze Internetul, potrivit unui studiu publicat de rețeaua de socializare Facebook, informează AFP.

Aproximativ 200 de milioane de persoane au dobândit acces la Internet anul trecut, grație "unor servicii de date mai accesibile și a creșterii veniturilor globale", se arată în al doilea raport privind accesul mondial la Internet realizat de rețeaua de socializare.

Studiul susține că în ultimii 10 ani numărul persoanelor care au acces la Internet a crescut cu 200 până la 300 milioane în fiecare an. În pofida acestor evoluții pozitive, aproximativ 4,1 miliarde de persoane, respectiv 43% din populația globului, nu au în continuare acces la Internet.

Potrivit Facebook, restul populației mondiale are nevoie de ajutor pentru a avea acces la Internet și la oportunitățile economice pe care le oferă. "Lumea dezvoltată este, în mare parte, online însă lumea în curs de dezvoltare este mult în urmă. Zonele urbane sunt conectate, însă multe din zonele rurale nu dețin o astfel de conectare. Cu cât o persoană are mai puțini bani cu atât este susceptibilă să nu fie online", se arată în studiul Facebook.

Studiul apreciază că îmbunătățirea accesului la Internet este o provocare majoră, care va necesita cooperarea a numeroase părți, estimând că în lipsa unor modificări semnificative în tendințele actuale, peste trei miliarde de persoane nu vor avea acces la Internet în 2020.

AGERPRES/ (AS-autor: Constantin Balaban, Mariana Nica, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

2 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 I-a condamnat la moarte / Putin a refuzat cererea comandanților ruși de retragere din orașul Herson, într-un mod ordonat, pentru salvarea vieților solda…