Facebook estimează că la finele lui 2015 erau 3,2 miliarde de internauți la nivel mondial

Numărul persoanelor din întreaga lume care aveau acces la internet a atins 3,2 miliarde la finele anului 2015, dar cu toate acestea alte 4,1 miliarde de persoane din întreaga lume nu pot să acceseze Internetul, potrivit unui studiu publicat de rețeaua de socializare Facebook, informează AFP.

Aproximativ 200 de milioane de persoane au dobândit acces la Internet anul trecut, grație "unor servicii de date mai accesibile și a creșterii veniturilor globale", se arată în al doilea raport privind accesul mondial la Internet realizat de rețeaua de socializare.

Studiul susține că în ultimii 10 ani numărul persoanelor care au acces la Internet a crescut cu 200 până la 300 milioane în fiecare an. În pofida acestor evoluții pozitive, aproximativ 4,1 miliarde de persoane, respectiv 43% din populația globului, nu au în continuare acces la Internet.

Potrivit Facebook, restul populației mondiale are nevoie de ajutor pentru a avea acces la Internet și la oportunitățile economice pe care le oferă. "Lumea dezvoltată este, în mare parte, online însă lumea în curs de dezvoltare este mult în urmă. Zonele urbane sunt conectate, însă multe din zonele rurale nu dețin o astfel de conectare. Cu cât o persoană are mai puțini bani cu atât este susceptibilă să nu fie online", se arată în studiul Facebook.

Studiul apreciază că îmbunătățirea accesului la Internet este o provocare majoră, care va necesita cooperarea a numeroase părți, estimând că în lipsa unor modificări semnificative în tendințele actuale, peste trei miliarde de persoane nu vor avea acces la Internet în 2020.

AGERPRES/ (AS-autor: Constantin Balaban, Mariana Nica, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Oficial / El este imbecilul care a declanșat scandalul cu imaginea din biroul premierului Orban

2 Informație / Teodorovici a TURNAT două ore la DNA! Baroni PSD și președinți de CJ-uri din zona Moldovei și Teleo…

3 VIDEO Teodorovici, mesaj mafiot filmat: „Unii să nu uite că am ce spune la DNA”

4 VIDEO Chelnerul numit manager de spital: „Școala vieţii a mea face mai mult decât două facultăţi”

5 Se conturează posibilitatea scoaterii PSD în afara legii! Urmează noi dezvăluiri! PSD a acționat ca un grup in…

recomandări

Te ia DNA: Mitu Augustin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Avem apă pe Marte. Dar viață?