Faceți voi diferența/„S-a aruncat în flăcări pentru a-i salva”/Managerul Spitalului: Nu eram în localitate în momentul producerii incendiului, sunt din alt oraș

Faceți voi diferența/„S-a aruncat în flăcări pentru a-i salva”/Managerul Spitalului: Nu eram în localitate în momentul producerii incendiului, sunt din alt oraș

Un medic care era de gardă la secția de Terapie Intensivă la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț sâmbătă, la momentul izbucnirii incendiului, s-a ales cu arsuri grave pe 60% din corp, potrivit ISU Neamț.

Medicul a încercat să îi salveze pe pacienții din secție, care erau toți infectați cu Covid-19, potrivit informațiilor G4Media.ro.

Prefectul județului Neamț, george Lazăr, a declarat pentru G4Media.ro că e vorba despre medicul Ioan Cătălin Denciu.

„Putem spune că s-a aruncat în flăcări pentru a-i salva”

Medicul de gardă de la ATI Piatra Neamț a încercat să salveze un pacient internat în momentul incendiului, iar acum ambii din în stare critică, a declarat, pentru Mediafax, directorul Spitalului Județean Piatra Neamț, Lucian Micu.

„Din dorința lui se a salva cât mai multe vieți. Putem spune că s-a aruncat în flăcări pentru a-i salva din flăcări. El a scos din celălalt salonul alăturat. A încercat să intervină și unde ardea. Asistenta a încercat să îl ajute”, a mai adăugat managerul spitalului.

Managerul Spitalului Județean Piatra Neamț: Nu eram în localitate în momentul producerii incendiului, sunt din alt oraș

Managerul Spitalului Județean Piatra Neamț: Nu eram în localitate în momentul producerii incendiului, sunt din alt oraș. Cu toții am urmat procedurile, a fost activat codul roșu. Opt dintre pacienții morți provin din același salon, doi din salonul alăturat, care au murit în timpul transferului, dar nu din cauza incendiului. Cei doi au murit din cauza stadiului avansat al bolii, erau deja în stare critică. Ei au murit după ce au ajuns la UPU. Dintr-un salon au murit toți cei opt pacienți care se aflau acolo.

Spitalul Județean Neamț, unde sâmbătă seară au murit zece persoane într-un incendiu la Secția ATI Covid, se află în subordinea Consiliului Județean Neamț și este la al optulea manager în ultimul an. Actualul director, Lucian Micu, este fostul primar din Roman, care nu a mai putut candida la alegerile din septembrie pentru că a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI).

Lucian Micu a fost numit manager al spitalului județean din Piatra Neamț la sfârșitul lunii octombrie. Este al optulea manager numit într-un an la conducerea spitalului aflat în subordinea Consiliului Județean Neamț, al cărui președinte este Ionel Arsene (PSD).

În 28 octombrie, Consiliul Județean îl numește la conducerea spitalului pe fostul primar din Roman, Lucian Micu, declarat incompatibil de ANI.

Cu puţin timp înaintea alegerilor locale de anul acesta, edilul PNL a fost demis din funcţie de către prefect după ce ANI şi, ulterior, două instanţe, au constatat că Micu este incompatibil. În tentativa de candida, el a trecut la PSD, dar o hotărâre judecătorească l-a scos definitiv din cursă. Iar pentru accederea în funcţia de manager s-a recurs la un tertip, fiind numit în funcţia de consilier juridic pentru câteva zile, în baza unei ordonanţe ce vizează angajările în perioada de urgenţă şi alertă, după cum scria  adevarul.ro .

Lucian Micu fusese declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate în 2016, când era viceprimar al municipiului, după ce inspectorii de integritate au constatat că a ocupat concomitent funcția de viceprimar și pe cea de membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Municipal de Urgență Roman, lucru interzis prin lege. Micu a contestat decizia, iar în 2020 a venit decizia definitivă a Instanței Supreme, când era primar la Roman.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro