Fani ai Petrolului sunt arestați în Grecia, după ce au fost prinși cu obiecte interzise la vamă. Reacția Peluzei Latine

Fani ai Petrolului sunt arestați în Grecia, după ce au fost prinși cu obiecte interzise la vamă. Reacția Peluzei Latine

Șapte români au fost arestați joi în Grecia. Autoritățile elene spun că este vorba despre ultrași ai echipei Petrolul Ploiești, care mergeau la un meci de fotbal înarmați cu mai multe cuțite.

Ce aveau în bagaj fanii Petrolului. FOTO Digi24

Cei șapte suporteri români, parte din galeria „Lupilor Galbeni” de la Petrolul Ploiești, au fost reținuți la vama elenă Promachonas. Aceștia se îndreptau către Pireu, pentru meciul dintre Olympaikos Pireu și Genk.

În urma unui control de rutină, polițiștii au găsit în duba românilor mai multe cuțite, spray-uri, un box, dar și tricouri ale echipei Petrolul Ploiești.

Fanii echipei de fotbal prahovene sunt apropiați de belgienii de la Genk și urmau să asiste la meci din mijlocul suporterilor echipei belgiene, însă în schimb au ajuns în arest.

În prezent, ei se află în custodia autorităților elene.

FOTO Peluza Latina

FOTO Peluza Latina

Ce pedepse au primit fanii Petrolului

Românii au fost condamnați la an de închisoare cu suspendare, au trei ani interdicție să intre pe teritoriul elen și au primit și amenzi de câte 1.000 de euro, potrivit publicației Kathimerini.

Potrivit presei sportive, românii ar fi făcut recurs. În apărarea lor, bărbații au susținut că au mers în Grecia pentru o vacanță la Salonic și pentru a sărbători nunta unuia dintre ei, programată în septembrie anul viitor.

Reacția „Peluzei Latine”

Peluza Latină, grupare ce susține Petrolul Ploiești , a dat ultimele detalii despre fanii „lupilor galbeni”

„Knot liber!

Ziua de vineri trebuia să aducă vești bune pentru frații noștri, dar acest lucru nu s-a concretizat până în prezent. Informați ieri, 10.08 2023, de faptul că astăzi, la orele 11:00 va avea loc procesul, urmând ca la finalul acestuia, băieții să fie eliberați, acest lucru nu s-a întâmplat. Autoritățile elene continuă să îi țină în arest pe cei 7 membri ai grupului Knot de peste 36 ore, fără a oferi mai multe detalii.

Conform procedurii de lucru, Ambasada României trebuia contactată de către polițiștii greci în momentul în care aceștia au dispus arestarea lor, dar nici acest lucru nu s-a întâmplat. Potrivit comunicatului de pe site-ul MAE, Consulatul Român din Salonic s-a autosesizat ca urmare a informațiilor apărute în presă. În continuare, băieții noștri sunt reținuți.

LIBERTATE PENTRU SUPORTERI! KNOT LIBER!”, au transmis cei din Peluza Latină prin intermediul Facebook.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat