Farul s-a „aprins“ cu Flora în Conference League: Hagi vede play-off-ul după o victorie zdrobitoare

Farul s-a „aprins“ cu Flora în Conference League: Hagi vede play-off-ul după o victorie zdrobitoare

Pe vremuri, adică acum vreo 20 și ceva de ani, când o echipă românească dădea de una din Estonia în cupele europene, se punea, în esență, doar problema scorului pentru ai noștri. Astăzi, când campioana României întâlnește Flora Tallinn în Conference League, știm că orice rezultat e posibil! Explicația acestei realități dezolante a fost oferită chiar de managerul „marinarilor“, Gheorghe Hagi (58 de ani). Adică, de omul care a prins, în calitate de jucător, vremurile în care ne distram cu astfel de formații liliputane.

Hagi, cu siguranță încântat după prestația Farului din repriza a doua. FOTO: Arhiva Adevărul

Joi seară, la Ovidiu, prima repriză din meciul Farul – Flora Tallinn se poate descrie pe scurt drept moartea pasiunii. O confruntare anostă între două echipe pe care scria „mediocritate“. Ca să ne dăm seama și mai bine ce s-a jucat, la Ovidiu, în primele 45 de minute, merită redată remarca comentatorului Digi Sport, cam prin minutul 44: „Farul a jucat mai bine. A avut patru cornere“. Într-adevăr, mare realizare! 0-0 a fost scorul corect, la pauză, pentru fotbalul oferit de cele două formații.

Denis Alibec a deschis drumul Farului spre victorie. FOTO: Arhiva Adevărul

Denis Alibec a deschis drumul Farului spre victorie. FOTO: Arhiva Adevărul

Hagi, încă o dată inspirat la vestiar

Pe cât de slabă a fost prima parte a jocului, pe atât de spectaculos a fost debutul părții secunde. Cu un gol al lui Alibec, după un șut încântător la colțul scurt, iar Farul „s-a aprins“ după „bezna“ fotbalistică din prima repriză. Foarte probabil, la acest start lansat a contribuit și discursul lui Hagi de la pauză.

Revigorată de golul lui Alibec, campioana României a pus piciorul pe accelerație. Iar același Alibec a avut încă două șanse bune de a marca, în minutele 54 și 60. La a doua fază, mingea trimisă de atacantul constănțenilor a fost respinsă de pe linia porții de un fundaș al oaspeților! După aceste oportunități, din nou, jocul a avut o perioadă de scădere în intensitate. Din fericire pentru noi, următoarea mare ocazie de gol a majorat avantajul Farului.

O minge „vândută“ ieftin de Flora Tallinn, în apropierea careului propriu, a ajuns la Alibec, al cărui șut a fost deviat de portar în bară. Degeaba însă! Mingea a ricoșat la Budescu, care și-a celebrat debutul la Farul cu una dintre cele mai ușoare reușite din cariera sa de până acum (79).

O seară începută prost pentru Farul s-a încheiat cum nu se putea mai bine, cu golul lui Diogo Queirós (90+5). S-a terminat 3-0 pentru echipa lui Hagi, care e cu un picior în play-off-ul Conference League înaintea returului cu Flora Tallinn de săptămâna viitoare.

România în turul III preliminar din Conference League, manșa tur

Astăzi

Sepsi – Aktobe (Kazahstan) 1-1

Farul – Flora Tallinn (Estonia) 3-0

FCSB – Nordsjaelland (Danemarca) 21.30 Pro TV

Meciurile retur se vor juca, joi, 17 august.

Iată de cine vor da formațiile românești, dacă vor avansa în play-off. Vorbim despre partidele decisive pentru intrarea în faza grupelor. Ele se vor juca pe 24 și 31 august:

*Farul – Învinsa confruntării Qarabag (Azerbaidjan) - HJK Helsinki (Finlanda)

*FCSB – Învingătoarea confruntării Sabah (Azerbaidjan) - Partizan (Serbia)

*Sepsi – Învingătoarea confruntării Bodo/Glimt (Norvegia) / Pyunik (Armenia)

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat