Fața neagră a tenisului. Dezvăluiri din interior despre jucătorii implicați în mafia pariurilor

Fața neagră a tenisului. Dezvăluiri din interior despre jucătorii implicați în mafia pariurilor

Filip Peliwo, jucător născut în Canada, a ales anul trecut să reprezinte Polonia. În 2012 era un tânăr de mare perspectivă, fost lider mondial la juniori și câștigător la Wimbledon și US Open. Acum a ajuns pe locul 463 în ierarhia mondială, după ce în urmă cu 5 ani era pe locul 161 ATP.

Filip Peliwo a câștigat US Open la juniori ăn 2012. Foto Wikipedia

Filip Peliwo a câștigat US Open la juniori ăn 2012. Foto Wikipedia

Într-un interviu acordat sport.tvp.pl, Filip Peliwo a făcut dezvăluiri despre unul dintre flagelurile din tenis, al mafiei pariurilor . „Când sunt pe teren, pot observa cu ușurință oamenii care sunt acolo pentru pariuri”, a spus el.

Apoi a continuat: „În acest sezon am primit o propunere de sponsorizare care a fost puțin ciudată. Nu a durat mult până să mi se propună să pierd un meci, iar în schimb mi-au oferit între 3.000 și 5.000 de euro. L-am informat imediat pe directorul turneului, apoi le-am dat de veste și celor de la Unitatea de Integritate în Tenis”.

Doar 20% dintre trișori sunt prinși

Filip Peliwo susține că în circuitul ATP sunt o mulțime de tenismeni care fac jocurile mafiei pariurilor . „Sunt convins că există jucători care își câștigă existența aranjând meciuri. De fapt, când au încercat să mă facă să colaborez, mi-au spus că au mulți jucători de Top 600 care lucrează cu ei, dar cred că și în turneele challenger sunt tipi care se lasă mituiți. S-au făcut mulți pași în în depistarea acestor practici, dar aș spune că doar 20% dintre cei care o fac sunt prinși”.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Adevărații șefi ai României, la ei e cheia...

2 VIDEO „Taci dracu' din gură, ești altă generație, nu vă suport” / Claudiu Bleonț și-a umilit fetița pe scenă

3 O informație care dă de gândit...

4 VIDEO Nicușor Dan a luat-o razna? Serie de gafe la dezbaterea de la TVR

5 Aceste lucruri se petrec în „curata” Germanie... La Amsterdam, unde abia poți respira pe anumite străzi din cauza „ierbii”, cum o fi?