FBI ia "foarte în serios" amenințările de amestec străin în alegerile americane

Poliția federală (FBI) ia "foarte în serios" riscul amestecului unei țări străine în procesul electoral american, a declarat joi directorul acesteia, James Comey, în cursul unei conferințe despre serviciile americane de informații, relatează AFP.

Responsabilul a subliniat că FBI ia "foarte în serios afirmația că un stat străin este pe punctul de a căuta să influențeze procesul nostru electoral, că este vorba să îl perturbe, să îl influențeze, să provoace discordie ori să semene îndoiala".

"Nu voi dezvălui ce facem, însă lucrăm din greu pentru a încerca să înțelegem dacă există un asemenea fenomen, care îi sunt dimensiunile și care sunt intențiile și motivațiile" autorilor săi, a adăugat James Comey.

Chiar dacă administrația americană nu a afirmat oficial că Moscova este vinovată și că directorul FBI s-a ferit să menționeze explicit Rusia, aceasta este serios bănuită de experți că se află la originea piratării serverelor partidului democrat și a publicării unor e-mailuri incomode pentru Hillary Clinton în urmă cu câteva săptămâni.

Cu toate acestea, directorul FBI a minimizat riscul atacurilor informatice vizând să perturbe numărarea voturilor în ziua alegerilor, în special din cauza caracterului oarecum învechit și disparat al sistemului de numărare din SUA.

"Numărarea voturilor în această țară tinde să fie puțin prăfuită și într-un anumit fel este o binecuvântare, pentru că face lucrurile mai dificile pentru cineva care încearcă să afecteze sistemul de numărare", a explicat el.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / În PSD se vorbește despre iminenta punere sub acuzare a lui Dragnea, Carmen Dan și Dăncilă în Dosar…

2 ULTIMĂ ORĂ / Ministrul de interne îl va destitui pe Raed Arafat săptămâna viitoare

3 Orban chiar este un om modest. Două momente

4 Document / Trebuie să fii idiot să crezi așa ceva! Cum ar fi ajuns înregistrarea compromițătoare cu foștii procu…

5 Harta spionilor ruși infiltrați în Europa. Țările în care au activat rețele întregi de agenți ai Moscovei

recomandări

Te ia DNA: Cristian Poteras

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Privește cum o mașină e distrusă la fier vechi în câteva secunde