„Femeile vor naște alții”/Replica cinică a unui comandant rus care a tras asupra propriilor soldați

„Femeile vor naște alții”/Replica cinică a unui comandant rus care a tras asupra propriilor soldați

„Femeile vor naște alții”/Replica cinică a unui comandant rus care a tras asupra propriilor soldați. Soldați ruși poziționați lângă satul Berhivka, la nord de Bahmut, s-au plâns într-o înregistrare video că propria artilerie a tras asupra lor, relatează New Voice of Ukraine.

În mesajul lor, soldații ruși îl acuză pe comandant că au fost lăsați de izbeliște pe câmpul de lupte, în mijlocul unei contraofensive ucrainene.

„Nu a existat niciun fel de sprijin din partea alor noștri. Eram sub bombardament inamic, dar nimeni nu îi bombarda pe ei. Totodată, lansatoarele noastre Grad trăgeau asupra noastră. Au primit ordinul, coordonatele. Au anunțat că băieții noștri sunt acolo, dar li s-a ordonat să bombardeze oricum. Iar rachetele Grad au bombardat pozițiile noastre”, au afirmat soldații ruși.

Aceștia au precizat că cel care a dat ordinul este un comandant cu indicativul „Giurza” care a lăsat de înțeles că viața soldaților nu contează.

„Băieții noștri se aflau pe acea poziție. Nu ne retrăsesem încă când Giurza a dat ordinul să fie bombardată acea porțiune de pământ. L-au atenționat că soldații noștri nu plecaseră din poziții. Femeile vor naște alții, a fost replica lui. A difuzat-o prin radio astfel că întreg batalionul l-a auzit. Sau ce-a mai rămas din el”, a mai spus soldatul rus.

„Dorim să ne adresăm oamenilor ca ei să cunoască adevărul despre situația noastră. Noi am ținut pozițiile cu toate forțele și prin toate mijloacele. Nu există sprijin, evacuare, nicio raționalitate. Nu există personal de comandă aici. Am fost abandonați. Ne lipsesc comunicațiile. Doar ieri ne-am menținut pozițiile fără a avea comunicații, fără nimic. Fără ordine. Am petrecut întreaga noapte sub bombardamente. Și nu am știut ce altceva ar trebui să facem”, s-au plâns soldații.

Forțele ucrainene au lansat ceea ce observatorii au numit începutul unei contraofensive așteptate din primăvară, cu atacuri în preajma Bahmut și în regiunea Zaporojie.

Președintele rus Vladimir Putin a recunoscut vineri că Ucraina și-a pornit contraofensiva și a admis în mod neobișnuit pentru el faptul că Rusia nu dispune de suficient armament modern.

Portalul controlat de stat RT a relatat Putin „a admis faptul că trupele Moscovei se confruntă cu un deficit de arme moderne și și-a exprimat speranța că industria militară a țării va fi în curând capabilă să satisfacă cererea în creștere”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...