FILIERA siriană în PSD: Partenerul de vânătoare al lui Omar Hayssam a ajuns secretarul Camerei Deputaților și vrea ministrul dezvoltării

FILIERA siriană în PSD: Partenerul de vânătoare al lui Omar Hayssam a ajuns secretarul Camerei Deputaților și vrea ministrul dezvoltării

Partenerul de vânătoare al sirianului Omar Hayssam, condamnat pentru implicarea în răpirea jurnaliștilor români în Irak, a ajuns secretar al Camerei Deputaților la propunerea PSD. Este vorba de Marcel Ciolacu, șeful PSD Buzău.

Ciolacu apare pe surse ca posibil ministru al Dezvoltării în viitorul guvern PSD-ALDE.

Flux24.ro prezintă mai multe fotografii cu Marcel Ciolacu și Omar Hayssam la vânătoare în Buzău la începutul anilor 2000.

Scandalul apare după ce președintele Klaus Iohannis a respins propunerea PSD-ALDE ca Sevil Shhaideh să fie premier. Soțul sirian al acesteia a apărut într-o  înregistrare video la televiziunea oficială siriană susținând regimul dictatorului Bashar Al Assad și organizația teroristă Hezbollah finanțată de Iran.

Buzăul era fieful afacerilor sirianului. La aceea vreme, Omar Hayssam era membru PSD și în 2004 a fost propus să candideze la Parlament, dar candidatura a fost blocată.

În Buzău, Hayssam a fost implicat în privatizarea Foresta Nehoiu, fabrică pe care apoi a devalizat-o, vânzându-i activele – fraudă pentru care a şi fost condamnat la 3 ani de închisoare.

În fotografii apare  şi fostul prefect de Buzău Ion Vasile, ulterior ajuns senator PSD, a cărui fiică, fosta jurnalistă Marie-Jeanne Ion, a fost răpită în 2005 în Irak, cu concursul chiar al lui Omar Hayssam. Într-una dintre fotografii, alături de Marcel Ciolacu şi Omar Hayssam, apare şi Cornel Pitiş, fostul şef al Direcţiei Silvice Buzău (instituţia care organizase vânătoarea), ajuns şi el consilier judeţean PSD la Buzău, în 2008-2012.

La vânătorile respective a participat și ambasadorul Siriei în România.
Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre Antene, Radu Tudor și servicii...

2 „Și mie îmi place p...a ta, ador sexul oral și fanteziile sexuale”

3 Și ea este moștenitoarea unei părți din averea lui Țiriac

4 VIDEO „Viitorul” României...

5 Așa o fi?