Firea: Dacă era ceva la sectorul 1 se sesizau PNL, M10; doar nu ne bănuiți de legături cu ele

Firea: Dacă era ceva la sectorul 1 se sesizau PNL, M10; doar nu ne bănuiți de legături cu ele

Gabriela Firea a declarat marți că, dacă ar fi fost ceva "necurat" la mijloc în cazul alegerilor de la sectorul 1, s-ar fi sesizat celelalte partide - PNL, M10 -, subliniind că o pierdere a alegerilor trebuie tratată cu demnitate, la fel ca și o reușită.

"Să știți că și un câștig, o reușită trebuie să fie tratată cu responsabilitate și cu demnitate, dar și o pierdere, la fel ca în sport, trebuie să fie marcată de fair-play și de recunoaștere a acestei situații și să te gândești la ce ai de făcut în următoarele etape. Cred că a veni cu astfel de informații nu este corect și nu este un început bun în politică. În primul rând că reprezentanții tuturor partidelor politice au semnat procesele verbale de la acele secții de votare. Practic, dacă ar fi fost ceva necurat la mijloc ar fi sesizat celelalte partide, cum ar fi PNL, M10 și PMP. Nu cred că ne bănuiți de legături primejdioase cu aceste formațiuni politice", a afirmat Gabriela Firea întrebată referitor la faptul că Nicușor Dan și USB au contestat rezultatul votului la Primăria sectorului 1, cerând renumărarea voturilor.

În schimb, ea a spus că îi pare foarte rău că "domnul Dan nu spune absolut nimic de încălcările flagrante ale legii electorale din acest week-end".

"Când au avut loc alegeri și după momentul în care campania s-a încheiat, domnia sa (Nicușor Dan — n.r.) a făcut în continuare campanie. A avut câteva somații publice din partea Biroului Electoral, au fost reclamații făcute de mai multe partide politice. Practic, a fost singura formațiune (USB — n.r.) care a încălcat Legea electorală, după încheierea campaniei electorale, în mediul online, și sunt publice aceste date. În momentul în care ridic standardul atât e sus și spui că vii cu suflu nou în politică, cu oameni onești, curați și că nu mai vrei să existe nimic din ce a fost până acum în politică, trebuie tu însuți să dovedești că ești primul care respecți legea. A încălca Legea electorală este primul pas spre a încălca orice lege din această țară, inclusiv Constituția", a declarat Firea.

Întrebată despre varianta ca Nicușor Dan să fie unul dintre viitorii viceprimari ai Bucureștiului, Gabriela Firea a spus că ea este "foarte deschisă și la dialog, și la cooperare cu toți consilierii generali".

"Sunt obligată în fața bucureștenilor să nu existe între noi dizarmonii, dar atunci când vezi că există minciună și că există dezinformare atragi atenția partenerului de dialog că trebuie să își schimbe atitudinea dacă vrem să fim parteneri egali, parteneri corecți, unii cu ceilalți. Nu poți să ai un discurs la televizor și altul în viața privată când nu sunt camere de luat vederi. Discursul trebuie să fie același și atitudinea și când este presă și când nu este presă", a mai declarat Firea.

Uniunea Salvați Bucureștiul a depus la Biroul Electoral al sectorului 1 o cerere de renumărare a buletinelor de vot în cinci — zece secții , invocând discrepanțe statistice.

AGERPRES/(AS — autor: Daniel Florea, editor: Andreea Rotaru, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia