Firea: Vreau să găsim cea mai bună variantă ca terasele din Centrul vechi să funcționeze legal

Firea: Vreau să găsim cea mai bună variantă ca terasele din Centrul vechi să funcționeze legal

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că vor fi căutate soluții pentru ca terasele din Centrul vechi, dar și din restul orașului să funcționeze legal, în condițiile în care reprezentanții Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA) s-au plâns de "hățișul birocratic".

"Antreprenorii din Centrul vechi sunt nemulțumiți de faptul că mulți din agenții economici din Centrul vechi funcționează fără autorizație, dintr-un motiv foarte simplu: pentru a obține o autorizație de funcționare, trebuie să se adreseze atât PMB, cât și Primăriei sectorului 3. Pentru eliberarea unui singur aviz sunt cerute mai multe acte, iar formalitățile sunt extrem de greoaie", a informat Primăria Capitalei, prin intermediul unui comunicat.

Gabriela Firea, care s-a întâlnit, miercuri, la sediul PMB cu reprezentanții HORA, a susținut necesitatea creării unui comitet de lucru format din reprezentanții Polițiilor locale de la PMB și de la Primăriile de sector, ai Direcțiilor juridice ale tuturor acestor instituții, dar și din oficiali ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Primarul general a convenit, împreună cu reprezentanții antreprenorilor din Centrul vechi, ca acest comitet de lucru să prezinte la sfârșitul lunii septembrie soluțiile pentru "deblocarea hățișului birocratic" al obținerii unei autorizații de funcționare și de uniformizare a procedurilor.

"Centrul vechi este una dintre cele mai importante atracții ale Capitalei! A venit momentul să încetăm cu birocrația, pentru a putea începe, cu adevărat, să ne ocupăm de bunăstarea orașului! Prin asta înțeleg, în primul rând, ca Bucureștiul să devină, în fiecare zi, un oraș aproape de oameni și de nevoile lor, o Capitală care știe să-și promoveze obiectivele turistice și care, printr-o administrație eficientă, poate să își sporească veniturile tocmai din punerea în valoare a orașului", a precizat Gabriela Firea.

Comercianții din Centrul vechi nu intră sub incidența unei singure autorități, pentru că această zonă este considerată una protejată și astfel se raportează atât la PMB, cât și la Primăria sectorului 3, a informat municipalitatea. În acest sens, reprezentanții HORA au precizat că pentru o terasă de 14 mp a fost nevoie de cinci luni în vederea obținerii autorizației.

Organizația HORA a mai susținut că este necesară o condiție unitară pentru toate primăriile de sector, astfel ca acestea să aibă o listă standard de acte solicitate pentru obținerea autorizației de funcționare.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Oana Mizil, în spital după ce a fost bătută de Marian Vanghelie!

2 „Piggy își bate la propriu joc de voi gâștele” / Oana Zăvoranu șterge pe jos cu Oana Roman

3 VIDEO Fugarul Rizea / Iată cine va fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale din 2024

4 De citit / Cât ne costă prostia și ticăloșia politicienilor care ne conduc

5 JO 2020, canotaj / Fetele de aur ale României, o nouă cursă entuziasmantă!