Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Firea: Vreau să găsim cea mai bună variantă ca terasele din Centrul vechi să funcționeze legal

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că vor fi căutate soluții pentru ca terasele din Centrul vechi, dar și din restul orașului să funcționeze legal, în condițiile în care reprezentanții Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA) s-au plâns de "hățișul birocratic".

"Antreprenorii din Centrul vechi sunt nemulțumiți de faptul că mulți din agenții economici din Centrul vechi funcționează fără autorizație, dintr-un motiv foarte simplu: pentru a obține o autorizație de funcționare, trebuie să se adreseze atât PMB, cât și Primăriei sectorului 3. Pentru eliberarea unui singur aviz sunt cerute mai multe acte, iar formalitățile sunt extrem de greoaie", a informat Primăria Capitalei, prin intermediul unui comunicat.

Gabriela Firea, care s-a întâlnit, miercuri, la sediul PMB cu reprezentanții HORA, a susținut necesitatea creării unui comitet de lucru format din reprezentanții Polițiilor locale de la PMB și de la Primăriile de sector, ai Direcțiilor juridice ale tuturor acestor instituții, dar și din oficiali ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Primarul general a convenit, împreună cu reprezentanții antreprenorilor din Centrul vechi, ca acest comitet de lucru să prezinte la sfârșitul lunii septembrie soluțiile pentru "deblocarea hățișului birocratic" al obținerii unei autorizații de funcționare și de uniformizare a procedurilor.

"Centrul vechi este una dintre cele mai importante atracții ale Capitalei! A venit momentul să încetăm cu birocrația, pentru a putea începe, cu adevărat, să ne ocupăm de bunăstarea orașului! Prin asta înțeleg, în primul rând, ca Bucureștiul să devină, în fiecare zi, un oraș aproape de oameni și de nevoile lor, o Capitală care știe să-și promoveze obiectivele turistice și care, printr-o administrație eficientă, poate să își sporească veniturile tocmai din punerea în valoare a orașului", a precizat Gabriela Firea.

Comercianții din Centrul vechi nu intră sub incidența unei singure autorități, pentru că această zonă este considerată una protejată și astfel se raportează atât la PMB, cât și la Primăria sectorului 3, a informat municipalitatea. În acest sens, reprezentanții HORA au precizat că pentru o terasă de 14 mp a fost nevoie de cinci luni în vederea obținerii autorizației.

Organizația HORA a mai susținut că este necesară o condiție unitară pentru toate primăriile de sector, astfel ca acestea să aibă o listă standard de acte solicitate pentru obținerea autorizației de funcționare.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 EXCLUSIV / Guvernul cade în două săptămâni! PUCI în PSD! 23 de parlamentari au constituit un grup „menit să salv…

2 Oreste îl face muci pe Năstase după ce pușcăriașul s-a băgat în seamă acuzându-l pe Iohannis de plagiat!

3 DEMISIE la Digi 24! Alice Iacobescu, cea mai acidă jurnalistă a postului, este în preaviz!

4 Mafia PSD! Vă întrebați de ce se moare în spitale? Citiți pe ce sunt cheltuiți banii și-n buzunarele cui ajung…

5 Numai citind astfel de lucruri îți dai seama ce hoți au guvernat țara! Dacă nu intram în UE și NATO, Rusia scr…

recomandări

Te ia DNA: ENESCU ION

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tesla lansează primul SUV - Model X