Fiul lui Woody Allen denunță ignorarea acuzațiilor de agresiune sexuală formulate împotriva regizorului

Fiul lui Woody Allen denunță ignorarea acuzațiilor de agresiune sexuală formulate împotriva regizorului

Ziaristul american Ronan Farrow a denunțat tăcerea presei de la Festivalul de la Cannes în privința acuzațiilor de agresiune sexuală formulate de sora sa, Dylan Farrow, împotriva tatălui lor adoptiv, Woody Allen, care și-a prezentat miercuri seară pe Croazetă cel mai recent film, relatează joi lexpress.fr.

"Vor fi conferințe de presă și un covor roșu pe care tatăl meu va păși cu soția sa (sora mea) (Soon-Yi Previn — n.r.). Vor fi vedete alături de el — Kristen Stewart, Blake Lively, Steve Carell, Jesse Eisenberg. Pot avea încredere în presă că nu li se vor pune întrebări stânjenitoare. Nu este momentul, nu este locul, așa ceva nu se face", a spus fiul regizorului american într-un articol apărut în The Hollywood Reporter.

Nu s-a pus nicio întrebare pe această temă la conferința de presă de prezentare a filmului "Cafe Society", proiectat miercuri seară în afara competiției, în deschiderea Festivalului de la Cannes. Totuși, la ceremonia de deschidere, actorul Laurent Lafitte a spus, adresându-se regizorului: "Ne face plăcere că sunteți în Franța fiindcă în ultimii ani ați turnat mult în Europa, deși nu sunteți condamnat pentru viol în Statele Unite".

Gluma putea face aluzie atât la acuzațiile fiicei lui Woody Allen, cât și la regizorul franco-polonez Roman Polanski, urmărit de justiția americană pentru presupusa violare a unei minore.

Actrița Emmanuelle Seigner, soția lui Polanski, l-a considerat pe contul ei Instagram pe Laurent Lafitte "patetic" și "prost". "O ceremonie vulgară și mediocră", a adăugat ea, postând în mesaj o fotografie cu Palme d'Or inversată.

Tăcerea ziariștilor "nu este numai neavenită, ci și periculoasă", apreciază Ronan Farrow în articol. Ea "trimite un mesaj despre ceea ce suntem ca societate, lucrurile la care suntem dispuși să închidem ochii, pe cine să ignorăm, cine contează și cine nu contează", continuă el. "Mai sunt multe lucruri de făcut ca să construim o cultură în care femeile ca sora mea să nu mai fie tratate ca si cum ar fi invizibile", încheie Ronam Farrow.

Fiica adoptivă a lui Woody Allen l-a acuzat în 2014, în plin sezon al premiilor Oscar, că a agresat-o sexual în copilărie. Regizorul american a calificat imediat acuzațiile ca fiind "false și rușinoase". Dylan Farrow a fost adoptată de Mia Farrow și regizor când cei doi erau împreună, în anii 1980. Lucrurile au fost scoase la lumină prima oară când Allen a părăsit-o pe Mia Farrow ca să se căsătorească cu fiica ei adoptivă, Soon-Yi Previn, care avea atunci 21 de ani. Un judecător newyorkez și o anchetă a serviciilor sociale din New York a ajuns atunci la concluzia că acuzațiile de agresiune sexuală erau "neconcludente", încheie lexpress.fr.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

2 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!

3 Citiți asta! / Un caz-școală de Mafie politico-judiciară!

4 Cum au traversat avioanele lui Putin România în drum spre Geneva și de ce au fost flancate de două avioane ame…

5 Pensii speciale de jurnalişti pentru generalul Pavel Abraham, meteorologul Romica Jurcă sau colonelul Mircea …