Fiul preşedintelui columbian, arestat într-o anchetă privind spălare de bani

Fiul preşedintelui columbian, arestat într-o anchetă privind spălare de bani

Nicolas Petro, fiul preşedintelui columbian Gustavo Petro, a fost arestat în cadrul unei anchete privind spălare de bani şi îmbogăţire ilicită, a anunţat sâmbătă procuratura de la Bogota, citată de Reuters.

Gustavo Petro, președintele columbian FOTO Shutterstock

A fost arestată de asemenea fosta soţie a fiului preşedintelui, Daysuris del Carmen Vasquez. Ea a declarat presei columbiene mai devreme, în acest an, că două persoane acuzate de implicare în trafic de droguri i-au dat bani fostului ei soţ pentru campania electorală a tatălui acestuia.

Fiul preşedintelui, politician în provincia nordică Atlantico, a salutat ancheta în momentul lansării acesteia, în martie, dar a apreciat drept nefondate acuzaţiile că a primit bani de la traficanţi pentru includerea acestora în eforturile de pace ale tatălui său, scrie Agerpres.

Preşedintele Gustavo Petr o a transmis într-un mesaj pe platforma X, fostă Twitter, că este dureros că unul din copiii săi a fost arestat, dar că procuratura are „toate garanţiile” pentru a da curs legii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”