Florescu ("Victor Babeş"): Coronavirus ar putea deveni o infecţie oarecum frecventă şi obişnuită în următorii ani

Florescu ("Victor Babeş"): Coronavirus ar putea deveni o infecţie oarecum frecventă şi obişnuită în următorii ani

Directorul medical al Spitalului clinic de boli infecţioase 'Victor Babeş', dr. Simin Florescu, a apreciat joi că infecţia cu coronavirus ar putea deveni în următorii ani "oarecum frecventă şi obişnuită", subliniind totodată că majoritatea persoanelor au forme uşoare sau medii ale bolii şi se recuperează fără probleme.

"Deja a fost acumulată o experienţă destul de bună în legătură cu acest tip de infecţie şi cu gradul în care afectează sănătatea oamenilor în general şi s-a văzut că mortalitatea este foarte mică şi singura chestie un pic mai deosebită ar fi că rata de transmitere este destul de mare, dar, având în vedere că majoritatea covârşitoare a celor infectaţi se recuperează fără nicio problemă şi că există extrem de multe forme uşoare sau medii, lucrurile acestea nu mai trebuie să ne panicheze. Este o infecţie care probabil că în decursul următoarelor luni şi următorilor ani va deveni o infecţie, să zic, oarecum frecventă şi obişnuită. E greu de spus, dar există această posibilitate de evoluţie", a arătat ea în cadrul unui comandament convocat la sediul Primăriei Capitalei, în contextul primului caz confirmat de coronavirus de pe teritoriul României.

Dr. Simin Florescu a arătat că panica în legătură cu această infecţie a fost generată de faptul că este vorba despre un virus nou.

"Nu este cazul de panică. Această boală este o infecţie de tract respirator inferior, ca toate infecţiile obişnuite, virale. Noutatea constă în faptul că e un virus nou apărut în circuitul acesta uman. Experienţa de până acum a colegilor din China, care au avut de-a face prima oară cu acest virus, arată că lucrurile nu sunt deloc atât de grave cum se credea iniţial. Panica a fost generată de faptul că e un virus nou şi ca tot ce e nou, iniţial este imprevizibil", a spus ea.

Totodată, a recomandat atenţie la igiena mâinilor şi evitarea expunerii în locuri aglomerate.

 

 

De asemenea, a mai arătat că persoanele care vin din zone cu risc, chiar dacă nu prezintă semne de boală, trebuie să rămână în carantină la domiciliu timp de 14 zile.

"Nu e nevoie de panică, de isterie, de golit magazine. Nici vorbă de aşa ceva. Dacă ne păstrăm o atitudine echilibrată şi ascultăm de sfaturile celor din sănătatea publică, lucrurile se pot menţine în echilibru", a precizat dr. Simin Florescu. AGERPRES/ (A - autor: Irinela Vişan, editor: Florin Marin, editor online: Simona Aruştei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Apar amănuntele! / Vipera a arvunit bătăuși pentru a o pedepsi pe presupusa amantă a soțului! Unul dintre interl…

2 PSD, hoțomanul României! / Încă o bombă explodează sub curul lui Tudorache!

3 Incredibilele dezvăluiri ale unui fost ofițer britanic despre OZN-uri

4 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

5 Mari porcării se mai întâmplă în țara asta! Securiștii sunt încă la butoane