Floriile romano catolice, celebrate printr-o procesiune pe străzile Capitalei. Traseul procesiunii

Floriile romano catolice, celebrate printr-o procesiune pe străzile Capitalei. Traseul procesiunii

Procesiunea de Floriile romano-catolice, la care vor lua parte credincioşi şi preoţi, pentru a celebra această mare sărbătoare, va avea loc duminică pe străzile Capitalei.

Procesiune de florii în București FOTO: Arhiepiscopia Romano Catolică București

Potrivit Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti, procesiunea va începe la ora 15,00, din Piaţa "Fer. Vladimir Ghika" de lângă Biserica Franceză (Sacre Coeur - Preasfânta Inimă a lui Isus), cu celebrarea de sfinţire a tradiţionalelor ramuri, şi se va încheia la Catedrala Sfântul Iosif, scrie Agerpres.

Procesiunea va avea următorul traseu: Piaţa "Fer. Vladimir Ghika", Str. Cpt. Demetriade, B-dul Aviatorilor, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Str. G-ral Berthelot, Catedrala Sf. Iosif. La catedrală se va celebra Sfânta Liturghie prezidată de Aurel Percă, Arhiepiscop mitropolit de Bucureşti.

" Participarea la procesiunea şi la Sfânta Liturghie din Duminica Floriilor este un prilej de mărturisire publică a credinţei şi de unitate cu toţi creştinii catolici din România şi din lumea întreagă. În această zi, când la Sfânta Liturghie are loc vestirea Pătimirii Mântuitorului, îi purtăm în rugăciune pe toţi oamenii care suferă, din întreaga lume. Parcurgem drumul procesiunii, meditând la suferinţele lui Isus, ca să ne deschidem inima şi faţă de suferinţele semenilor noştri", a transmis Aurel Percă.

Duminica Floriilor celebrează intrarea solemnă a lui Isus Cristos în Ierusalim şi deschide Săptămâna Sfântă, care culminează cu sărbătoarea Învierii Domnului.

"Ne amintim de toţi cei care sunt singuri şi abandonaţi, de bătrânii care trăiesc acest Paşte singuri, departe de copiii lor, de cei bolnavi şi suferinzi, care zac în ospicii şi spitale. Nu uităm de victimele războiului din Ucraina şi de refugiaţii care petrec Paştele departe de cei dragi. Fie ca Pătimirea şi Învierea lui Cristos să ne inspire empatie faţă de ceilalţi, iar iubirea aproapelui să devină o atitudine reală, care să se dovedească în fiecare zi în viaţa noastră cotidiană şi în confruntarea cu problemele oamenilor care au nevoie de ajutor", a precizat Aurel Percă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Andrei Tiberiu Maria, adică Smiley, a rămas fără carnet

2 Un mare scandal sexual zguduie Polonia / Un băiat care se prostitua a leșinat la o orgie a unor preoți catolici

3 Apar amănuntele prinderii în flagrant a baronului PSD Dumitru Buzatu

4 „Un student haios devenit o jigodie. Un tânăr de treabă ajuns o otreapă”

5 România a turtit un pic pălăria Austriei într-o speță NATO, dar poate mult mai mult...