Florin Niță, elogiat în Cehia: Descriere superbă pentru transferul său la Pardubice

Florin Niță, elogiat în Cehia: Descriere superbă pentru transferul său la Pardubice

Florin Niță și-a relansat cariera, părăsind Sparta Praga, unde nu juca, pentru a semna cu Pardubice, sub forma de împrumut. Mutarea a fost inspirată, în sensul că l-a transformat în titularul postului de portar la noul său club și l-a și readus în circuitul echipei naționale, el fiind în lotul convocat de Edward Iordănescu (44 de ani) pentru „dubla“ cu Andorra (sâmbătă, ora 21.45, Antena 1) și Belarus (28 martie, 21.45, Prima TV) în preliminariile Euro 2024.

Florin Niță are opt meciuri jucate deja pentru Pardubice, primind un total de zece goluri

Singura problemă e că, schimbând echipele în Cehia, Niță a lăsat o formație aflată în lupta pentru titlu, vorbim despre Sparta Praga, cu una care și-a propus evitarea retrogradării. Pentru că Pardubice ocupă locul 14 din 16 în prima ligă, de play-out. Chiar și așa, Niță e un om de bază la această grupare și, potrivit sport.ro , aducerea sa a fost lăudată de jurnaliștii de la parubicky.cz.

Ce au scris cehii despre Florin Niță?

*Cea mai bună achiziție din istoria clubului! Un dar din cer, Niță o trage pe Pardubice de la retrogradare. Cea mai mare parte a revenirii lui FK Pardubice îi revine portarului Florin Niță, care are performanțe fabuloase. Vreți dovezi? Înainte de sosirea sa, Pardubice avea în medie 2,44 goluri primite pe meci, iar în momentul de față are doar 1.25.

*Pardubice avea nevoie de un portar care să o ajute prin experiența și arta lui. Florin Niță s-a prezentat la Pardubice, la sfârșitul lunii ianuarie. Actualul antrenor al clubului, Radoslav Kovac, și-a folosit legăturile cu directorul sportiv și coechipierul de la echipa națională, Tomas Rosicky, și l-a adus pe Niță, în condiții atipice.

*90% din salariul portarului român e plătit de Sparta. Niță primește aproape un milion de coroane de la Sparta, în fiecare lună (n.r. – aproximativ 42.000 de euro pe lună). Majoritatea jucătorilor echipei de la Pardubice nu câștigă o asemenea sumă pentru tot anul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cătălin Bordea s-a răzbunat pe fosta soție după ce a aflat cu cine îl înșela

2 Oana Zăvoranu, declarații cam picante despre amanta lui Alex Ashraf

3 Nici după 50 de ani nu s-a aflat cine e / Povestea bărbatului misterios care a sărit dintr-un avion deturnat, având la el 200.000 USD

4 VIDEO O persoană misterioasă a dat târcoale trupului lui DJ Lalla. Detaliul care ridică semne de întrebare privind decesul

5 Foarte interesante amănunte...