Foarte interesante amănunte...

Foarte interesante amănunte...

Militarii și bloggerii ruși au atras atenția că armata ucraineană folosește împotriva trupelor Moscovei așa-numita tactică a „izolării câmpului de luptă”, special creată pentru lupta împotriva unui inamic superior numeric. Tactica respectivă, cunscută și sub numele de „tactica Motti” , a fost folosită cu succes în Al Doilea Război Mondial de către trupele finlandeze pentru izolarea și distrugerea unităților fostei Armate Roșii, care depășeau net, din punct de vedere numeric și tehnic pe cele finlandeze. Ucrainenii au adaptat această tactică și, cu ajutorul dronelor de recunoaștere și a loviturilor de artilerie, lovesc căile de comunicații și aprovizionare ruse, pentru a-i forța pe militarii lui Putin să-și părăsească pozițiile.

„Am experimentat la prima mână tacticile avansate ale trupelor ucrainene”, este povestea unui militar rus publicată pe un cont special de Telegram . „Se cheamă izolarea câmpului de luptă. Inamicul face în mod constant recunoașteri aeriene cu ajutorul dronelor comerciale. Uneori, până la 6 astfel de «păsări» se află deasupra satului ocupat de noi. În timpul zilei, folosesc drone obișnuite, iar noaptea drone prevăzute cu camere în infraroșu. În scurt timp, reușesc să ne descopere punctele de apărare și rutele de deplasare”.

După ce ucrainenii realizează recunoașterea zonei, bombardează intersecțiile și rutele folosite de militarii ruși.

„Situația e cam așa: în momentul în care o grupă de infanterie de-a noastră a ajuns în poziție, ea s-a aflat imediat sub focul mortierelor”, a povestit militarul rus.

„Mișcarea înseamnă viață. În momentul în care nu te mai poți deplasa (pe front), începe numărătoarea inversă”

În unele cazuri, ucrainenii folosesc dronele pentru a arunca grenade direct asupra pozițiilor ruse. În astfel de condiții, rușii au fost obligați să-și restricționeze deplasările.

„Uneori nu am putut duce apă pentru luptătorii noștri timp mai multe zile. Alteori, nu am putut evacua răniții și morții. A trebuit să așteptăm să fie ceață”

Militarul rus a mai povestit că, după ce a părăsit, împreună cu camarazii săi, satul în care se aflaseră, au fost urmăriți timp de o oră și jumătate de o dronă și bombardați de artileria ucraineană.

„Senzația nu a fost deloc plăcută”, a spus rusul care a concluzionat că principalul scop al acestei tactici este de a induce frica în rândul trupelor Moscovei.

Astfel, scopul tacticii folosite de ucraineni nu îl reprezintă, neapărat, uciderea inamicului, ci terorizarea lui până când este adus într-o stare în care să-i fie frică să se mai miște.

profimedia-0750137910 Ucrainenii susțin că au ucis până acum peste 130.000 de militari ruși. Foto: Profimedia Images

„Mișcarea înseamnă viață. În momentul în care nu te mai poți deplasa (pe front) și întâmpini dificultăți în cu transportul de materiale necesare și evacuarea rănițiilor, începe numătăoarea inversă”.

Moralul militarilor, fixați în poziție și incapabili să se miște, „va scădea vertiginos”.

„În câteva zile, stațiile radio rămân fără baterii și militarii fără apă. În astfel de condiții, chiar și militarii cei mai experimentați vor sfârși prin a-și abandona pozițiile”.

Ucrainenii, inspirați de lupta finlandezilor contra Armatei Roșii. Tactica poate fi extinsă pe arii extinse ale frontului „la momentul potrivit”

Metoda de luptă a ucrainenilor a fost comparată cu „tactica Motti”, folosită cu succes de către finlandezi, în Al Doilea Război Mondial, împotriva Armatei Roșii, net superioară din punct de vedere numeric și tehnic.

militari ucraineni în zăpadă Militari ucraineni se deplasează în coloană prin zăpadă pe frontul din Ucraina. Foto: Facebook/Statul major al armatei ucrainene

Totodată, rușii arată că această tactică este momentan folosită de ucraineni în „zone limitate” de pe linia frontului, dar atrag atenția că tactica poate fi extinsă pentru zone mai mari „la momentul potrivit”.

Armata ucraineană susține că a ucis, după aproape un an de la debutul invaziei trupelor lui Putin în Ucraina, peste 130.000 de militari ruși. Conform New York Times , armata rusă a pierdut peste 200.000 de militari în Ucraina (uciși și răniți), de opt ori mai mulți decât a pierdut armata SUA în 20 de ani de război în Afganistan. Conform ultimei estimări făcute publice în noiembrie 2022 de către șeful Pentagonului, Mark Milley, atât Rusia cât și Ucraina pierduseră fiecare, până la acea dată, în jur de 100.000 de oameni.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Comisia Europeană cere scăderi reale de pensii la magistrați și militari

2 A plecat din țară cu un pașaport regal românesc / S-a stins din viață cea care a fost timp de 25 de ani „prima donna assoluta” a Teatrului de Operă din …

3 Grecul care i-a scăpat pe români de iobăgie. A fost de șase ori domn al Țării Românești și de patru ori domn al Moldovei

4 VIDEO Priviți cum arată în realitate! / Noi amănunte despre vizita „surpriză” a lui Putin la Mariupol

5 Cazul Ianis Hagi, o „boală cronică“ în România: „În Germania, nu vezi așa ceva!“