Focuri de armă au fost trase asupra ambasadei SUA în Turcia (posturi TV turce)

Focuri de armă au fost trase asupra ambasadei SUA în Turcia (posturi TV turce)

Focuri de armă au fost trase asupra ambasadei SUA de la Ankara, au informat luni dimineaţa posturile de televiziune Haberturk şi CNN Turk, citate de dpa.

Focurile de armă, trase dintr-un vehicul în mişcare, au lovit cabina agenţilor de bază, însă nimeni nu a fost rănit. Atacatorul sau atacatorii necunoscuţi au fugit de la faţa locului.

Detenţia timp de un an şi jumătate în Turcia, iar apoi plasarea în arest la domiciliu a pastorului american Andrew Brunson, acuzat de spionaj şi de activităţi "teroriste", a declanşat o gravă criză diplomatică între Ankara şi Washington.

La începutul lunii august, SUA au impus sancţiuni împotriva a doi miniştri turci, iar Ankara a replicat cu măsuri similare. Tensiunile s-au agravat ulterior, în special printr-o creştere reciprocă a tarifelor vamale.

Această escaladare a alarmat pieţele şi a provocat prăbuşirea lirei turceşti în ultimele zile.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență