Fondatorul Bismobil Kitchen, acuzat că a păgubit sute de moldoveni și români, a evadat. Cum a reușit

Fondatorul Bismobil Kitchen, acuzat că a păgubit sute de moldoveni și români, a evadat. Cum a reușit

Mihail Șaran, suspectat că a înșelat sute de clienți din România și Rep. Moldova lăsându-i fără mobilă, a părăsit sediul unei judecătorii din Chișinău, înainte ca magistrații să-i înlocuiască arestul la domiciliu cu cel după gratii, pentru că ar fi influențat martorii.

Mihail Șaran a evadat, anunță autoritățile de la Chișinău. FOTO: Facebook.com

Mihail Șaran a reușit să fugă cu mașina avocatului său după ce și-a scos brățara electronică prin care era monitorizat de autorități. Evadarea a avut loc, chiar în timp ce magistrații Judecătoriei Chișinău cu sediul în sectorul Ciocana examinau demersul procurorilor pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) privind înlocuirea măsurii preventive pe numele învinuitului.

,,Acesta, însă, nu s-a prezentat la pronunțarea încheierii judecătorești emisă de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. În schimb, după ședința de examinare a demersului procurorului, până la pronunțarea încheierii, învinuitul s-a deplasat în parcul „Dendrariu.” Acolo, acesta a forțat și a înlăturat de pe corp brățara electronică în baza căreia era monitorizat de oamenii legii, a aruncat haina în care era îmbrăcat, pentru ca să nu fie recunoscut și a evadat”, au informat procurorii.

image

Reprezentanții PCCOCS au cerut înlocuirea măsurii preventive pentru că învinuitul, fiind în arest la domiciliu, ar fi încălcat restricțiile și ar fi comunicat cu câțiva figuranți în dosarul său.

În prezent, forțele de ordine încearcă să dea de urmele lui, dar apelează și la ajutorul cetățenilor care dețin informații despre locul aflării acestuia.

,,Rugăm cetățenii care dețin informații referitor la locul aflării lui Mihail ȘARAN să apeleze la numărul de telefon 112 sau 079420674”, au precizat reprezentanții Inspectoratului General al Poliției (IGP).

A încercat să fugă din țară

Nu este prima dată când Mihail Șaran, fondatorul Bismobil Kitchen, încearcă să fugă.

În luna ianuarie a acestui an, el a fost prins de autorități pe Aeroportul Internațional Chișinău, în timp ce se pregătea să părăsească țara, având un bilet de avion într-o singură direcție, mai exact la Moscova, capitala Rusiei.

Acesta este cercetat penal pentru escrocherie. Potrivit procurorilor, el ar fi pus în aplicare o schemă prin care își însușea banii clienților, fără ca să le livreze mobila comandată de aceștia și ar fi cauzat prejudicii în proporții deosebit de mari

Victime ar fi și în România. Compania pe care acesta o conducea ar fi lăsat fără mobilă și fără avansuri de 6.000 de euro și sute de clienți din diverse localități ale țării unde a avut deschise showroom-uri.

Prin urmare, autoritățile române au demarat investigații penale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…