Forțele americane au ucis un militant SI legat de atacul dintr-un club de noapte de la Istanbul, din noaptea de Revelion

Forțele americane au ucis un militant SI legat de atacul dintr-un club de noapte de la Istanbul, din noaptea de Revelion

Statele Unite au dezvăluit vineri o operațiune militară secretă în cursul căreia a fost ucis un luptător al grupării Stat Islamic (SI), văzut ca un colaborator apropiat al liderului Abu Bakr al-Baghdadi și legat de atacul asupra unui club de noapte de la Istanbul, din noaptea de Revelion, în care au murit 39 de oameni, transmite Reuters.

Abdurakhmon Uzbeki, despre care se credea că este din Uzbekistan, a fost ucis pe 6 aprilie în timpul unui asalt la sol în apropiere de Mayadin, Siria, a precizat colonelul John Thomas, un purtător de cuvânt al Comandamentului central al armatei americane.

"A fost o operațiune la sol. Cred că este tot ceea ce suntem dispuși să spunem despre asta", a arătat Thomas, declinând orice alt comentariu. El a specificat că Uzbeki nu a murit în urma unei lovituri aeriene.

Thomas a mai relevat că Uzbeki a ajutat la facilitarea atacului asupra exclusivistului club de noapte Reina de la Istanbul din noaptea de Revelion. SI a revendicat atacul, spunând că a fost o răzbunare pentru implicarea armatei turce în Siria.

"Noi l-am asociat clar cu atentatul din noaptea de Revelion de la Istanbul", a adăugat Thomas, cu referire la atacul în care și-au pierdut viața 39 de oameni, din Turcia, India, Canada și mai multe țări arabe.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”