Forţele liderului cecen Kadîrov nu au preluat controlul asupra primăriei din Mariupol, ci a unei clădiri de la periferie

Forţele liderului cecen Kadîrov nu au preluat controlul asupra primăriei din Mariupol, ci a unei clădiri de la periferie

Liderul republicii ruse Cecenia, Ramzan Kadîrov, a dat asigurări joi că forţele sale au preluat controlul asupra primăriei din Mariupol, după care a publicat o înregistrare video în care este vorba de fapt de o clădire oficială de la periferia acestui oraş din sud-estul Ucrainei asediat de armata rusă, transmite AFP.

"Băieţii raportează prin radio că au eliberat clădirea administraţiei din Mariupol şi au ridicat acolo steagul nostru", a informat Kadîrov pe Telegram, asigurând că forţele ucrainene "şi-au abandonat poziţiile".

El a adăugat că alte unităţi ruse înaintau, în paralel, în Mariupol."Inş'Allah, Mariupol va fi curăţat complet", a spus el.

Însă, într-o înregistrare video publicată peste câteva ore, liderul cecen asigură că forţele Moscovei "au curăţat complet zonele rezidenţiale din partea de est a oraşului". Imaginile arată un grup de soldaţi care ridică un steag cu efigia liderului cecen pe o clădire avariată."Soldaţii au ridicat un steag deasupra clădirii parchetului din districtul Levoberejni, ultimul eliberat", a scris el.

Ramzan Kadîrov, criticat de ONG-urile internaţionale pentru încălcările grave ale drepturilor omului care au loc în Cecenia, a anunţat pe 17 martie că o mie de voluntari ceceni se îndreptau spre Ucraina pentru a sprijini lupta forţelor ruse.

Liderul cecen, care conduce republica caucaziană cu o mână de fier, a asigurat luni că se află în Ucraina, alături de forţele Moscovei, pe un aerodrom capturat lângă Kiev.

Aceste informaţii nu au putut fi verificate în mod independent şi au fost puse sub semnul întrebării de oficialii ucraineni.

La începutul ofensivei ruse, pe reţelele de socializare au circulat imagini care arată o piaţă din Groznâi, capitala cecenă, plină de soldaţi care spun că sunt gata să plece oricând în Ucraina.

Fidel preşedintelui Vladimir Putin, Ramzan Kadîrov are la dispoziţie o miliţie care este acuzată de comiterea a numeroase abuzuri. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...