Forţele ruse au preluat controlul asupra malului vestic al râului Bahmutka. Evaluarea Ministerului britanic al Apărării

Forţele ruse au preluat controlul asupra malului vestic al râului Bahmutka. Evaluarea Ministerului britanic al Apărării

Rusia a cucerit probabil malul vestic al râului Bahmutka, punând în pericol o rută-cheie de aprovizionare a trupelor ucrainene, a se arată în evaluarea de vineri privind situația de pe câmpul de luptă din Ucraina realizată de Ministerul britanic al Apărării.

Forțele rusești au făcut progrese la Bahmut FOTO PROFIMEDIA

„Rusia a obţinut noi câştiguri şi a avansat, foarte probabil, spre centrul oraşului...Ruta-cheie de aprovizionare 0506 a Ucrainei la vest de oraş este probabil grav ameninţată", se arată în ultimul buletin informativ al Ministerul britanic al Apărării.

„Există o posibilitate reală ca, la nivel local, comandanții Wagner și ai Ministerului rus al Apărării să fi luat pauză de la disensiunile lor și să-și fi îmbunătățit cooperarea”, se mai notează în actualizarea serviciilor britanice de informații.

Joi, șeful grupului de mercenari ruşi Wagner, Evgheni Prigojin, spunea că au loc lupte în partea de vest a oraşului, controlată până acum de forţele ucrainene.

"Trebuie să spunem clar că inamicul nu intenţionează să se retragă", a indicat el pe contul său de Telegram, informează Reuters.

Deşi Prigojin s-a plâns în repetate rânduri de lipsă de muniţie pentru combatanţii săi aflaţi în prima linie la Bahmut, forţele ucrainene care luptă aici susţin că nu au observat "nicio foame" de muniţie de partea rusă.

"În zona Bahmut, inamicul continuă să desfăşoare acţiuni ofensive, încearcă să preia controlul total al oraşului şi sunt în curs lupte grele", a comunicat vineri Statul Major General ucrainean menționând că 16 atacuri au fost respinse de trupele ucrainene în această parte a frontului.

„Luptele sunt în desfăşurare pe străzi, încercările inamicului de a încercui oraşul eşuează. Comandamentul nostru controlează pe deplin situaţia", transmitea joi seara Andrii Iermak, consilierul principal al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...