Fostul baron local de Brașov, Aristotel Căncescu, condamnat la șapte ani cu executare

Fostul baron local de Brașov, Aristotel Căncescu, condamnat la șapte ani cu executare

Aristotel Căncescu (fost PNL), fostul președinte al Consiliului Județean Brașov, și Ion Diniță, fost deputat PC Brașov, au fost condamnați vineri de Tribunalul Brașov la închisoare cu executare pentru infracțiuni de corupție, potrivit  BizBrasov .

Aristotel Căncescu a primit 7 ani de închisoare cu executare, iar Ion Diniță 4 ani de închisoare cu executare. Pedepsele nu sunt definitive și executorii, putând fi atacate cu apel în zece zile.

În același dosar a fost condamnat și fostul administrator public al județului, Radu Ispas, la doi ani cu executare.

Procurorii susțin că în perioada 2006 – 2014, Aristotel Cancescu și Radu Ispas si-au folosit functia publica de autoritate locala pentru interesele proprii si ale firmelor SC Gotic SA si SC Ramb Sistem SRL, respectiv ale persoanelor care reprezentau aceste firme de casa, Pascu Ioan si Bigiu Gabriel. Aceste doua firme detineau cvasi – totalitatea contractelor derulate cu CJ Brasov, intrucat le erau acordate preferential, prin incredintare directa, ca urmare a dispozitiei inculpatului Cancescu Andrei Aristotel“.

Foto: Aristotel Căncescu (Agerpres / Mihai Poziumschi)

Citește tot articolul pe BizBrasov.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”