Fostul ostatic în Afganistan, Joshua Boyle, povestește despre uciderea fiicei sale și despre violarea soției

Fostul ostatic în Afganistan, Joshua Boyle, povestește despre uciderea fiicei sale și despre violarea soției

La scurt timp după ce a ajuns vineri seara în Canada, fostul ostatic Joshua Boyle i-a acuzat pe răpitorii săi, rețeaua Haqqani afiliată talibanilor, că i-au ucis fiica și i-au violat soția, americanca Caitlan Coleman, relatează sâmbătă AFP.

"Stupiditatea și răul celor din rețeaua Haqqani care răpesc un pelerin și pe soția sa însărcinată, veniți să ajute simpli țărani în regiunile aflate sub controlul talibanilor în Afganistan, nu au fost eclipsate de stupiditatea și răul de a autoriza uciderea fiicei mele Boyle, martira Boyle, din cauza refuzului meu repetat de a accepta oferta pe care mi-au făcut-o criminalii rețelei Haqqani", a spus Joshua Boyle.

Citind în fața camerelor de filmat un text pregătit din timp, fostul ostatic canadian, pe punctul de a izbucni în lacrimi, a dezvăluit că o consecință a refuzului său a fost "violarea ulterioară a soției sale, nu ca acțiune solitară, ci de un gardian asistat de căpitanul gardienilor și supervizat de comandantul Abu Hajar".
Joshua Boyle a declarat că uciderea fiicei sale și violarea soției sale, în 2014, au fost confirmate de o anchetă afgană datând din 2016.

Eliberat miercuri din Pakistan, Joshua Boyle, soția sa și ceilalți trei copii ai cuplului născuți în captivitate în Afganistan, au sosit vineri seara pe aeroportul din Toronto .

El a estimat ca fiind important pentru familia sa să fie acum în măsură "să-și construiască un sanctuar securizat", pe care cei "trei copii supraviețuitori să-l poată numi casă". Joshua Boyle a declarat că dorește să le ofere, alături de educație, un mediu care să le permită "să recupereze o parte din copilăria pe care au pierdut-o".

Joshua Boyle și Caitlan Coleman, căsătoriți din 2011, fuseseră răpiți de talibani la scurt timp după ce intraseră în Afganistan, în 2012, apoi predați rețelei aliate Haqqani, în Pakistan.

Ostaticii au fost eliberați în timpul unei operațiuni a forțelor armate pakistaneze, după ce acestea au primit informații din partea serviciilor de informații americane.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”