Fostul premier britanic Gordon Brown susţine că Londra trebuie să amâne Brexitul cu un an

Fostul premier britanic Gordon Brown susţine că Londra trebuie să amâne Brexitul cu un an

Guvernul de la Londra trebuie să amâne cu un an procesul de părăsire a Uniunii Europene, pentru a le permite adunărilor cetăţenilor să spargă impasul politic legat de Brexit, a declarat joi fostul premier britanic Gordon Brown, citat de Reuters.

Brown, premier laburist al Marii Britanii în perioada 2007 - 2010, a spus că în ţara sa nemulţumirea publică este în creştere în legătură cu ceea ce electoratul britanic percepe ca fiind o elită politică intangibilă şi un parlament paralizat.

''Combinaţia letală formată dintr-un parlament blocat, o ţară mai divizată ca niciodată şi neîncrederea în creştere între parlament şi oameni mă face să mă tem pentru coeziunea noastră'', a afirmat Gordon Brown, într-un discurs la Edinburgh.

Adunările cetăţenilor, care s-au desfăşurat în întreaga lume, au drept scop să înlăture conflictele de interese care pot împiedica politicienii să ajungă la o concluzie în cazul unor chestiuni majore. Facilitate de experţi, ele au fost folosite în Canada, SUA şi Irlanda pentru a soluţionarea unor probleme spinoase, precum legislaţia referitoare la avort.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro