Fotbal - Balonul de Aur: Toni Kroos susţine că Ronaldo şi Benzema trebuiau să fie deasupra lui Messi

Fotbal - Balonul de Aur: Toni Kroos susţine că Ronaldo şi Benzema trebuiau să fie deasupra lui Messi

Cristiano Ronaldo şi Karim Benzema meritau mai mult decât Lionel Messi să câştige Balonul de Aur 2021, a opinat mijlocaşul german Toni Kroos, de la Real Madrid, citat de DPA.

Messi, 34 ani, a câştigat luni cel mai important trofeu individual la fotbal, pentru a şaptea oară, cu prilejul anchetei efectuate de revista France Football, în special pentru succesul său cu Argentina în Copa America. El a marcat nouă din cele 13 goluri ale naţionalei sale, trecându-şi în palmares primul titlu cu Argentina.

În ancheta France Football, Ronaldo a ocupat locul şase, iar Benzema, coechipierul său de la Real Madrid, a fost al patrulea.

''Premiul lui Messi nu este meritat. Nu există nicio îndoială că Messi, alături de Cristiano, a fost jucătorul ultimului deceniu, dar în acest an trebuiau să fie alţii înaintea lui. Pentru mine, Karim ar fi trebuit să fie nr. 1, dacă ai căuta cu adevărat cel mai bun jucător din ultimul sezon. Am putut vedea de aproape ce jucător remarcabil este. Şi când vezi câte goluri decisive a marcat Cristiano în ultimul timp, iar Manchester United este încă în Liga Campionilor datorită lui singur, atunci în ochii mei Cristiano ar fi trebuit să fie înaintea lui Messi'', a declarat Kroos pe podcastul său.

Messi i-a depăşit în ancheta pentru Balonul de Aur pe polonezul Robert Lewandowski (Bayern Munchen) şi pe italianul Jorginho (Chelsea).

Argentinianul, care a câştigat în 2009 primul său Balon de Aur, are acum cu două trofee mai mult decât Cristiano Ronaldo, în timp ce Michel Platini, Johan Cruyff şi Marco van Basten sunt următorii pe listă cu câte trei trofee.

Faimosul portar Iker Casillas a pus şi el sub semnul întrebării ancheta realizată de France Football pe contul său de Twitter: ''Este din ce în ce mai dificil pentru mine să cred în premiile din fotbal. Pentru mine, Messi este unul dintre cei mai buni cinci jucători din istoria fotbalului, dar trebuie să ştii cum să-i distingi pe cei care au fost cei mai buni la finele unui sezon. Nu este chiar atât de dificil''.

Germanul Lothar Matthaeus, câştigătorul Balonului de Aur în 1990, a scris la rândul lui pe reţelele de socializare: ''Cinstit, nu mai înţeleg nimic. Cu tot respectul pentru Messi şi pentru alţi mari jucători nominalizaţi, niciunul nu avea atâtea merite ca Lewandowski. Sigur, Messi a câştigat Copa America cu Argentina, dar la Paris este transparent''.
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina