Fotbal - CM 2018: Stadionul din orașul Ekaterinburg, cu tribunele sale improvizate, stârnește comentarii

Fotbal - CM 2018: Stadionul din orașul Ekaterinburg, cu tribunele sale improvizate, stârnește comentarii

Stadionul din orașul rus Ekaterinburg, care va găzdui câteva meciuri de la Cupa Mondială de fotbal 2018, stârnește comentarii cu tribunele sale improvizate, scrie Huffington Post.

Ekaterinburg Arena este cea mai estică incintă pe care vor avea loc meciuri la Mondialul de anul viitor, orașul nefiind departe de Kazahstan. Stadionul nu este închis, iar două tribune provizorii sunt amplasate în spatele porților.

Cu o capacitate inițială de circa 27.000 de locuri, stadionul Central, după vechiul său nume, a trebuit să-și mărească numărul de locuri, ajuns acum la aproximativ 36.000, în urma unei cereri a FIFA. Pentru acest proiect, autoritățile ruse au găsit o soluție simplă, însă oarecum neobișnuită: să construiască două tribune mari în afara incintei.

Rezultatul este destul de impresionant. Inițial de formă circulară și închisă, incinta se regăsește acum cu două platforme pătrate situate în spatele porților. Partea de sus a celei mai mari dintre aceste tribune atinge acoperișul incintei.

Pe Twitter, internauții au ironizat "această construcție", evocând probleme de securitate, acordul cu FIFA sau arhitectura stadionului.

Este adevărat că partea superioară a acestui eșafodaj poate stârni perplexitate, mai ales în caz de vânturi puternice sau de mișcări prea bruște ale fanilor. În plus, se pune întrebarea cum vor putea fanii așezați cel mai sus să-i vadă bine pe jucătorii de pe teren.

Stadionul va găzdui patru meciuri din faza grupelor.

Cele două tribune situate în spatele porților sunt provizorii. După competiție, stadionul va reveni la forma sa clasică pentru meciurile echipei Ural, la care evoluează acum internaționalul român Eric Bicfalvi.

AGERPRES (autor: Mircea Lazaroniu; editor: Teodora Oprea, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Născut într-o rulotă pe marginea drumului, a ajuns miliardar / Povestea celui mai bogat țigan din Marea Britanie

2 VIDEO Este „viu” și nevătămat / Țeapa luată de Forțele ruse care au aruncat o grenadă într-un transportor blindat

3 VIDEO „Ca să nu-ţi ascund nimic, am vrut să mă duc să joc hochei pe gheaţă. Acum sunt la sală”

4 ULTIMA ORĂ Schimbări majore la vârful armatei ruse din Ucraina

5 Contre între Ciutacu și RO Vaccinare / „Tonomatul” a încasat-o ca Mircea Badea!