Fotbal - EURO 2020: ''Avem deja dificultăţi'', a constatat Luis Enrique, selecţionerul Spaniei

Fotbal - EURO 2020: ''Avem deja dificultăţi'', a constatat Luis Enrique, selecţionerul Spaniei

"Avem deja dificultăţi", a constatat Luis Enrique, selecţionerul naţionalei de fotbal a Spaniei, ţinută în şah sâmbătă de Polonia, 1-1 la Sevilla, în Grupa E a turneului final al EURO 2020 , scrie AFP.

"Am sperat să facem un meci mai bun şi să le oferim bucurie suporterilor... Trebuie însă să recunoaştem că ei (polonezii - n. r.) au făcut o treabă bună. Au presat sus, s-au apărat bine... a fost un meci greu. Uneori, Polonia s-a retras în terenul ei, dat cel mai adesea a încercat să iasă şi să preseze sus. Este însă sigur că în fotbal lucrul cel mai greu este să ataci o echipă care se apără aproape de poarta sa. Este greu pentru Spania, dar şi pentru Franţa, pentru Brazilia, pentru Manchester City, Barca, Real... Pentru toţi", a declarat Luis Enrique, a cărui echipă a remizat în primele două meciuri de la turneul final.

"Mi-a plăcut mult Polonia. Mi s-a părut mult mai greu să învingi Polonia decât Suedia. N-au încetat să atace, au făcut un meci complet, ne-au pus probleme tot meciul... Am văzut o Polonie cu o mentalitate ofensivă de la început. Îmi place mult ce propune Paulo Sousa (selecţionerul Poloniei - n. r.), tocmai a început, mai are timp la dispoziţie, însă îmi plac antrenorii ofensivi. Dacă joacă astfel, pot învinge orice naţională, inclusiv Suedia. Vom vedea cine merită să se califice."

"Speram să avem 6 puncte şi niciun gol primit, sigur, asta speram! Toată lumea speră asta. Realitatea este însă diferită. În primul meci meritam mult mai mult, să spunem însă că acest rezultat de egalitate nu are nimic nedrept. Acesta e fotbalul. În martie, am avut dificultăţi împotriva unor adversari mult mai slabi decât cei de la acest EURO. Avem deja dificultăţi după două etape, o presiune care vine în mod normal doar în optimi sau în sferturi de finală. (...) Trebuie să câştigăm şi asta vom face", a spus tehnicianul.

În ultimul meci din grupă, Spania va întâlni Slovacia pe 23 iunie, tot la Sevilla.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Adrian Dãdârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalistul Pro TV, reținut pentru 24 de ore / Marius Buga este acuzat de o faptă oribilă

2 Greu de digerat / S-a aflat cum l-au prins polițiștii pe jurnalistul Pro TV Marius Buga

3 Jurnalistul Pro TV Marius Buga a fost arestat pentru 30 de zile / Detalii greu de digerat din dosarul de act sexual

4 Foarte interesante amănunte...

5 Foarte interesante amănunte...