Fotbal - EURO 2020: Italienii ştiu cum să câştige o finală, spune Antonio Conte

Fotbal - EURO 2020: Italienii ştiu cum să câştige o finală, spune Antonio Conte

"Ştim ce înseamnă să jucăm o finală şi ce trebuie să facem ca s-o câştigăm", a declarat, pentru La Gazzeta dello Sport, Antonio Conte, fost selecţioner al naţionalei de fotbal a Italiei, care va întâlni duminică Anglia în finala EURO 2020.

"Vom avea mai puţini suporteri în tribune, însă mai multă experienţă pe teren", a analizat cel care a fost până de curând antrenorul lui Inter Milano, cu care a câştigat Serie A în sezonul trecut.

Conte s-a referit la faptul că Anglia va juca doar a doua sa finală într-o competiţie majoră, după cea a Cupei Mondiale 1966, câştigată pe teren propriu. În schimb. Italia are în palmares patru titluri mondiale (1964, 1938, 1982, 2006) şi unul european (1968), fiind de asemenea de două ori vicecampioană mondială (1970, 1994) şi de două ori vicecampioană europeană (2000, 2012).

"Englezii au aşteptat acest meci toată viaţa. Publicul de pe stadion poate juca un rol important, dar poate fi şi un dezavantaj", a spus cel care a antrenat-o în Anglia pe Chelsea.

Potrivit lui, Italia va putea exploata unele slăbiciuni ale Angliei: "Dacă faci presing intens, au probleme în apărare. Dimpotrivă, noi avem o apărare foarte puternică, cu tridentul Donnarumma-Chiellini-Bonucci. Ei aduc încredere şi linişte echipei. Italia merită să fie în această finală. Am arătat că suntem o echipă mai puternică decât adversarele noastre."
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /