Fotbal - FC Barcelona: Sergi Barjuan, antrenorul echipei secunde, va asigura interimatul după demiterea lui Koeman

Fotbal - FC Barcelona: Sergi Barjuan, antrenorul echipei secunde, va asigura interimatul după demiterea lui Koeman

Sergi Barjuan, antrenorul echipei secunde a clubului de fotbal FC Barcelona, va asigura interimatul pe banca primei echipe după demiterea lui Ronald Koeman, a anunţat joi gruparea catalană într-un comunicat, transmite AFP.

"Interimatul pe banca primei echipe se va încheia când clubul va semna un contract cu un nou antrenor după demiterea lui Ronald Koeman", a precizat Barca.

Preşedintele Joan Laporta îl va prezenta pe Barjuan primei echipe joi după-amiază, la antrenamentul care a fost decalat la ora locală 17:00.

FC Barcelona va primi vizita lui Alaves sâmbătă, în etapa a 12-a din La Liga, iar Barjuan se va prezenta prima oară în faţa ziariştilor la conferinţa de presă de vineri, dinaintea meciului.

Barca a indicat că preşedintele Laporta va fi şi el prezent la această conferinţă de presă.

Potrivit presei catalane, marele favorit pentru a-i urma lui Koeman este Xavi Hernandez, fost mare mijlocaş al Barcei, acum antrenor al echipei qatariene Al Sadd.

Format la Barca, Sergi Barjuan (49 de an) a fost promovat la prima echipă de Johan Cruyff în noiembrie 1993. El a jucat aproape un deceniu la echipa catalană, ca fundaş stânga, înainte de a-şi încheia cariera la Atletico Madrid (2002-2005).

Devenit antrenor, Barjuan a pregătit juniorii Barcei, precum şi echipele spaniole Huelva, Almeria, Mallorca şi formaţia chineză Hangzhou Greentown (2017-2019). În această vară, el l-a înlocuit pe Francisco Garcia Pimienta ca antrenor al echipei secunde a Barcei, în divizia a treia spaniolă.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia