Fotbal - Liga I: FC Dinamo învinge FC Hermannstadt cu 3-0 şi părăseşte ultimul loc al clasamentului Ligii I

Fotbal - Liga I: FC Dinamo învinge FC Hermannstadt cu 3-0 şi părăseşte ultimul loc al clasamentului Ligii I

Echipa de fotbal FC Dinamo a învins cu scorul de 3-0 (1-0) formaţia FC Hermannstadt, luni seara, pe teren propriu, în ultima partidă a etapei a 7-a a Ligii I.

În urma acestui rezultat, Dinamo a părăsit ultimul loc al clasamentului Ligii I, acumulând 6 puncte şi urcând pe poziţia a 9-a. Ultima poziţie în Liga I a revenit în aceste condiţii vicecampioanei din sezonul precedent, FCSB, cu 4 puncte.

Formaţia condusă de Dusan Uhrin Jr a deschis scorul în minutul 19 în urma unei lovituri libere obţinută pe partea dreaptă de italianul Diego Fabbrini, aflat la partida la debut în tricoul echipei Dinamo. Dan Nistor a centrat din zona colţului terenului, iar Denis Ciobotariu a înscris cu capul de la aproximativ 4 metri în urma unei erori de marcaj a apărării sibiene.

Chiar dacă Dinamo a intrat la cabine în avantaj, cele mai mari ocazii ale primei reprize au aparţinut oaspeţilor, care au trecut pe lângă gol în minutele 16 şi 28 prin Debeljuh, respectiv Cordea. În schimb, Dinamo a solicitat o lovitură de la 11 metri în minutul 36, când Sorescu a fost faultat în careu de Buşu, dar arbitrul Istvan Kovacs a lăsat jocul să continue.

În repriza secundă centralul a dictat însă două penalty-uri. În minutul 56, în urma unei contre între Mihai Popescu şi Ionuţ Petrescu, FC Hermannstadt a beneficiat de o lovitură de la 11 metri, dar şutul lui David Caiado a fost respins în corner de portarul dinamovist Riccardo Pisticelli. Opt minute mai târziu, Kovacs a dictat din nou penalty, dar la cealaltă poartă, după o intervenţie a portarului Ionuţ Pop asupra lui Daniel Popa, Dan Nistor reuşind să transforme.

Dinamo şi-a majorat avantajul pe tabelă la 3-0 în minutul 74 prin fundaşul Linas Klimavicius, lituanianul înscriind cu capul din 3 metri la colţul scurt după o centrare a aceluiaşi Dan Nistor.

FC Dinamo - FC Hermannstadt 3-0 (1-0), Stadion Dinamo - Bucureşti
Au marcat: Denis Ciobotariu (19), Dan Nistor (65) Linas Klimavicius (74)
Arbitru: Istvan Kovacs (Carei); arbitri asistenţi: Vasile Marinescu (Bucureşti), Artene Ovidiu (Vaslui); arbitru de rezervă: George Rădulescu (Bucureşti)
Observatori: Iosif Olah (Sfântu Gheorghe) - CCA, Ion Craiu (Bucureşti) - LPF.
AGERPRES (AS-editor: Marius Ţone, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”