Fotbal: Anchetă în cazul chilianului Arturo Vidal (Inter Milano), pozitiv la Covid-19

Fotbal: Anchetă în cazul chilianului Arturo Vidal (Inter Milano), pozitiv la Covid-19

Condiţiile în care fotbalistul chilian Arturo Vidal a fost infectat cu Covid-19 vor face obiectul unei anchete a autorităţilor chiliene, întrucât jucătorul, care a fost spitalizat, este bănuit că ar fi încălcat regulile sanitare, informează presa locală, citată de AFP.

Arturo Vidal, mijlocaşul echipei italiene de fotbal Inter Milano, la care evoluează şi portarul român Ionuţ Radu, a fost spitalizat după ce a fost testat pozitiv la Covid-19 şi va rata meciul pe care Chile îl va susţine joi cu Argentina, contând pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2022.

Subsecretarul de stat al Sănătăţii, Paula Daza, a reamintit, marţi, că Arturo Vidal "trebuia ca orice persoană care soseşte în ţară să respecte normele sanitare".

Se pare că jucătorul nu ar fi respectat protocolul sanitar special, care permite sportivilor să părăsească locul lor de reşedinţă pentru a se antrena sau pentru a se trata. El ar fi fost să vadă o cursă hipică, iar apoi s-a dus la un restaurant de lux unde s-a fotografiat cu personalul, fără să poarte mască, susţine presa.

Vidal a declarat pe reţelele de socializare că a fost infectat de "un prieten".

Corpul medical al echipei naţionale chiliene a subliniat că la cererea jucătorului Arturo Vidal s-a anunţat că el a fost diagnosticat pozitiv la Covid-19, cu ocazia testului preventiv zilnic efectuat pe 31 mai, conform unui comunicat publicat pe site-ul echipei naţionale.

Anterior, staff-ul medical anunţase că Vidal nu s-a antrenat şi a fost separat de restul grupului pentru că prezenta un "sindrom febril şi amigdalită uscată".

Dar într-un nou comunicat s-a precizat că mijlocaşul a "fost spitalizat şi izolat de grup pentru 72 de ore, din cauza unei amigdalite pleurale severe".

Mijlocaşul în vârstă de 34 de ani nu va disputa astfel meciul din deplasare cu Argentina, din preliminariile zonei America de Sud pentru Cupa Mondială din Qatar din 2022.

Vidal, care a fost vaccinat împotriva Covid-19 vinerea trecută, alături de alţi jucători ai echipei chiliene, nu va juca nici în partida de acasă cu Bolivia, cinci zile mai târziu.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...