Fotbal: Argentina urmăreşte cu pasiune ''revoluţia franceză'' a lui Messi

Fotbal: Argentina urmăreşte cu pasiune ''revoluţia franceză'' a lui Messi

La 11.000 de km distanţă de Franţa, semnarea contractului cu echipa Paris Saint-Germain de către căpitanul selecţionatei Argentinei Lionel Messi este urmărită cu fervoare în rândul populaţiei din Argentina şi de către presa sud-americană, informează AFP.

"Messi şi ziua 10", notează cotidianul sportiv Ole, făcând referire la data de sosire a lui Messi la Paris şi la numărul său de pe tricou la echipa naţională.

Corespondenţii de televiziune argentinieni la Paris şi Barcelona au ocupat spaţii ample de emisie, în timp ce pe străzile din Buenos Aires fiecare comentează transferul sextuplului "Balon de Aur".

"El a ajuns la capătul unui ciclu la Barcelona şi este bine pentru el că are noi orizonturi. El merită tot ce este mai bun pentru că este cel mai bun jucător din lume", declara Jose Iturria, un lucrător din domeniul sanitar.

Ambasadorul argentinian în Franţa, Leonardo Costantino, s-a declarat încântat de faptul că Messi "va deveni marele ambasador al Argentinei la Paris".

"Este o sursă de mândrie. O bucurie imensă pentru toţi şi un mare şoc. Noi avem şansa de a-l avea pe cel mai bun jucător din lume la Paris", a declarat el pentru televiziunea argentiniană, asigurând că a primit "multe apeluri" de la persoane care doreau să-l întâlnească.

Federaţia argentiniană de fotbal (AFA), emoţionată de lacrimile lui Messi de la conferinţa de presă de adio de la Barcelona, a dedicat căpitanului echipei naţionale o înregistrare video emoţionantă sub titlul "Arriba campeon" ("Hai campionule").

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce știe Fukuyama? / „Un colaps mult mai mare al Rusiei se va dezvălui în zilele următoare”

2 Familia de interlopi Kalu, tatăl și fiii care spărgeau dinții cu ciocanul de șnițele, în urmărire

3 VIDEO Europa se pregătește de război? Un tren plin cu tancuri se poloneze se îndreaptă spre graniță

4 Înlăturarea lui Putin de la putere este deja pregătită, spun serviciile secrete ucrainene

5 „Am elimina toate trupele rusești din Ucraina și toate navele lor din Marea Neagră”. Un general american dezvăluie cum ar răspunde NATO dacă Putin va …