Fotbal: Bayern Munchen a stabilit un nou record în Liga Campionilor

Fotbal: Bayern Munchen a stabilit un nou record în Liga Campionilor

Bayern Munchen a stabilit miercuri cea mai bună performanţă a unei echipe în istoria grupelor Ligii Campionilor la fotbal, însă această performanţă este umbrită de accidentarea la genunchi, aparent gravă, suferită de internaţionalul francez Kingsley Coman, informează AFP.

Gruparea bavareză, care s-a impus miercuri pe teren propriu, cu 3-1, în faţa formaţiei engleze Tottenham Hotspur, a încheiat grupa sa cu şase victorii în tot atâtea meciuri, având o diferenţă de goluri de +19, lucru pe care niciun alt club nu l-a reuşit de la instaurarea fazei grupelor, în 1992.

Formaţia spaniolă Real Madrid a acumulat la rândul ei 18 puncte în sezonul 2011-2012, dar cu o diferenţă de goluri de "doar" +17.

Campioana Germaniei l-ar putea pierde însă pentru o perioadă mai lungă pe Kingsley Coman, care a suferit o leziune gravă la genunchi în prima repriză, la puţin timp după ce a deschis scorul (14). Pentru francez aceasta accidentare este o nouă lovitură după ce, în 2018, a stat departe de gazon aproximativ zece luni, după două rupturi consecutive de ligamente la glezna stângă.

"Kingsley a părăsit stadionul pentru a merge să facă un control medical. Nu putem decât să sperăm că nu este atât de grav", a declarat antrenorul lui Bayern, Hansi Flick, la finalul partidei.

La meciul de pe Allianz Arena, fără nicio miză pentru cele două combatante, antrenorul lui Tottenham, Jose Mourinho, a preferat să menajeze mai mulţi dintre jucătorii săi de bază, în frunte cu căpitanul Harry Kane.

Această înfrângere, fără consecinţe pentru finalista ediţiei trecute a Ligii Campionilor, este a doua de la instalarea portughezului la conducerea tehnică a lui Spurs, în locul lui Mauricio Pochettino, la sfârşitul lunii noiembrie. Tottenham a fost învinsă, de asemenea, de Manchester United (1-2), săptămâna trecută, în campionatul Angliei.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”