Fotbal: Boloni - Jocul Stelei din anii 1980 aminteşte de cel de acum al Barcelonei

Stilul de joc al Stelei din anii 1980 aminteşte de cel de acum al Barcelonei, a declarat Ladislau Boloni, cel mai vârstnic antrenor din campionatul Belgiei, pentru revista Sport/Foot Magazine.

"Ador jocul din două atingeri ale mingii! Cred că este cel mai greu, fiindcă cere jucători inteligenţi. Atenţie, vorbesc de un joc în două atingeri, fără să exclud însă frumuseţea şi eficacitatea driblingului sau a jocului cu mingi lungi. Îmi place jocul cu care eram cu adevărat foarte mari când eram la Steaua Bucureşti. Jucam din două atingeri şi am dominat Europa, am jucat două finale în trei ani. Eram puţin ca Barca de acum. În plus, ei au un Messi care face diferenţa. Jocul de pase era însă rapid, fiindcă eram capabili să gândim mai repede ca alţii. Ca să reuşeşti asta, repet, ai nevoie de mijloacele necesare", a spus fostul mijlocaş al Stelei, în vârstă de 66 de ani.

Tehnicianul echipei Royal Antwerp a vorbit despre încercarea de a-i învăţa pe fotbalişti să joace mai repede: "Încerci. După aceea, ştiţi... Sunt oameni care s-au născut ştiind să cânte la vioară şi cei care se străduiesc nu ştiu cât timp. Întotdeauna va fi mai puternic cel care are mai mult talent căzut din cer. În cariera mea, am avut doi jucători care, când începeam să vorbesc despre o problemă, înţelegeau deja după trei cuvinte unde vreau să ajung. E vorba de Raphael Varane şi Cristiano Ronaldo".

Românul o pregăteşte din vara lui 2017 pe Antwerp, care a încheiat pe locul 4 ultima ediţie de campionat. AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu, editor: Adrian Drăguţ, editor online: Gabriela Badea)

 

Sursa foto: sportmagazine.levif.be 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 România „valorilor” / Haznalele TV sunt în delir

2 Un imbecil

3 Revoltă în Poliţie / „Am ajuns firma de pază a ţiganilor. Asta se întâmplă când apar cumetriile cu ţiganii şi ş…

4 Cine va câștiga alegerile în SUA? Predicția profesorului care nu a dat greș niciodată

5 „Categoria valori” / Petrecere cu 100 de lideri interlopi în clubul Kundalini din Tei, iar Poliția spune că n-au…