Fotbal: Boloni - Jocul Stelei din anii 1980 aminteşte de cel de acum al Barcelonei

Stilul de joc al Stelei din anii 1980 aminteşte de cel de acum al Barcelonei, a declarat Ladislau Boloni, cel mai vârstnic antrenor din campionatul Belgiei, pentru revista Sport/Foot Magazine.

"Ador jocul din două atingeri ale mingii! Cred că este cel mai greu, fiindcă cere jucători inteligenţi. Atenţie, vorbesc de un joc în două atingeri, fără să exclud însă frumuseţea şi eficacitatea driblingului sau a jocului cu mingi lungi. Îmi place jocul cu care eram cu adevărat foarte mari când eram la Steaua Bucureşti. Jucam din două atingeri şi am dominat Europa, am jucat două finale în trei ani. Eram puţin ca Barca de acum. În plus, ei au un Messi care face diferenţa. Jocul de pase era însă rapid, fiindcă eram capabili să gândim mai repede ca alţii. Ca să reuşeşti asta, repet, ai nevoie de mijloacele necesare", a spus fostul mijlocaş al Stelei, în vârstă de 66 de ani.

Tehnicianul echipei Royal Antwerp a vorbit despre încercarea de a-i învăţa pe fotbalişti să joace mai repede: "Încerci. După aceea, ştiţi... Sunt oameni care s-au născut ştiind să cânte la vioară şi cei care se străduiesc nu ştiu cât timp. Întotdeauna va fi mai puternic cel care are mai mult talent căzut din cer. În cariera mea, am avut doi jucători care, când începeam să vorbesc despre o problemă, înţelegeau deja după trei cuvinte unde vreau să ajung. E vorba de Raphael Varane şi Cristiano Ronaldo".

Românul o pregăteşte din vara lui 2017 pe Antwerp, care a încheiat pe locul 4 ultima ediţie de campionat. AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu, editor: Adrian Drăguţ, editor online: Gabriela Badea)

 

Sursa foto: sportmagazine.levif.be 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Măcelul din 10 august 2018 a avut loc la comanda lui Dragnea, cu complicitatea ministrului de Inter…

2 LIVE Peste 50.000 de români au votat deja în diaspora / GRAFIC Prezența la urne, mai mare decât în primul tur a…

3 VIDEO ALERTĂ / Rareș Bogdan, mesaj de ultimă oră! „Azi începe pedepsirea făptașilor măcelului din 10 august!”

4 Mesajul diasporei pentru Dăncilă!

5 BREAKING Diaspora dă cu votul în Dăncilă de-i zbârnâie mațele! S-au deschis și urnele din UK

recomandări

Te ia DNA: Dinu Pescariu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Inspirație de weekend