Fotbal: CFR Cluj, surclasată de AS Roma cu 5-0, în Europa League

Fotbal: CFR Cluj, surclasată de AS Roma cu 5-0, în Europa League

CFR Cluj a fost învinsă de AS Roma cu scorul de 5-0 (3-0), joi seara, pe Stadio Olimpico din Roma, în etapa a treia a Grupei A a competiţiei de fotbal Europa League.

Foto: (c) ETTORE FERRARI/EPA


Cu o apărare improvizată din cauza absenţelor, campioana României a suferit cel mai drastic eşec al său din cupele europene, 0-4 cu Bayern Munchen în 2010, în Liga Campionilor.

Foto: (c) ETTORE FERRARI/EPA


AS Roma a profitat de problemele de lot ale clujenilor şi s-a impus prin golurile marcate de Henrih Mhitarian (1), Roger Ibanez (24), Borja Mayoral (34, 84) şi Pedro Rodriguez (89).

Foto: (c) ETTORE FERRARI/EPA


Practic meciul a început de la 1-0 pentru ''giallorossi'', Mhitarian, nemarcat, deschizând scorul după doar 57 de secunde, cu o lovitură de cap de la 7 metri, la centrarea lui Spinazzola.

CFR a încercat să dea o replică mai bună şi a avut câteva acţiuni notabile, dar Djokovic (6) a şutat pe lângă poartă, iar Pau Lopez s-a opus mingii şutate de Hoban (23).

AS Roma şi-a majorat avantajul în min. 24, după o fază similară cu cea din primul minut: de data aceasta Veretout a centrat din corner, iar Ibanez a reluat cu capul de la 7 metri. Gazdele s-au desprins în min. 34, când Bălgrădean a respins şutul lui Veretout, iar Bruno Peres l-a servit pe Borja Mayoral, care a marcat simplu.

Prima repriză s-a încheiat cu un şut expediat de Deac prin faţa porţii adverse (45).

CFR a evoluat ceva mai bine după pauză, dar nu a reuşit decât o posesie mai consistentă, fără a crea pericol la poarta lui Lopez.

Foto: (c) ETTORE FERRARI/EPA


Tot Roma a fost periculoasă, prin Borja Mayoral (66), care a şutat peste poartă din colţul careului mic.

CFR Cluj a avut două oportunităţi cu tânărul Carnat în prim-plan. În minutul 73, Carnat a reluat mingea în faţa porţii, dar nu a găsit pe nimeni la finalizare. În min. 78, Carnat a fost faultat de Pellegrini în careu, dar CFR nu a primit penalty-ul cuvenit.

Pe finalul partidei, Roma a reuşit să mai marcheze de două ori, surprinzând defensiva încropită a ardelenilor. Borja Mayoral (84) a reuşit dubla, cu un şut din careu, după o minge respinsă greşit de Manea, iar Pedro a marcat pe lângă Bălgrădean, după o ce a fost angajat bine de tânărul Milanese (89).

Pe 26 noiembrie, cele două echipe se vor întâlni din nou, de data aceasta la Cluj-Napoca.

AS Roma - FC CFR 1907 Cluj 5-0 (3-0)
Au marcat: Henrih Mhitarian (1), Roger Ibanez (24), Borja Mayoral (34, 84), Pedro Rodriguez (89).
Roma, Stadio Olimpico
Europa League - Grupa A

Au evoluat echipele:
AS Roma: 13. Pau Lopez - 20. Federico Fazio, 3. Roger Ibanez (6. Chris Smalling, 61), 24. Marash Kumbulla - 33. Bruno Peres, 4. Bryan Cristante (căpitan; 62. Tommaso Milanese, 74), 17. Jordan Veretout (11. Pedro Rodriguez, 46), 37. Leonardo Spinazzola (5. Juan Jesus, 46) - 14. Gonzalo Villar, 77. Henrih Mhitarian (7. Lorenzo Pellegrini, 46) - 21. Borja Mayoral. Antrenor: Paulo Fonseca.
Rezerve neutilizate: 63. Pietro Boer, 83. Antonio Mirante - 2. Rick Karsdorp, 9. Edin Dzeko, 59. Nicola Zalewski, 65. Filippo Tripi.
CFR Cluj: 34. Cristian Bălgrădean - 16. Mateo Susic (14. Iasmin Latovlevici, 79), 4. Cristian Manea, 28. Ovidiu Hoban, 13. Denis Ciobotariu, 45. Mario Camora (căpitan) - 10. Ciprian Deac (7. Adrian Păun, 46), 94. Cătălin Itu (11. Michael Pereira, 46), 8. Damjan Djokovic - 99. Mario Rondon (96. Dodi Joca, 90), 22. Gabriel Debeljuh (98. Nicolae Carnat, 67). Antrenor: Dan Petrescu.
Rezerve neutilizate: 12. Grzegorz Sandomierski.

Arbitru: Matej Jug; arbitri asistenţi: Matej Zunic, Manuel Vidali; al patrulea oficial: David Smajc (toţi din Slovenia)
Delegat UEFA: Jose Guilherme Aguiar (Portugalia), observator UEFA pentru arbitri: Jouni Hyytiae (Finlanda)
Cartonaşe galbene: Hoban (61), Carnat (82).
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Preda)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /