Fotbal: Contra - Am luat decizia de a nu mai continua, a fost o mândrie să fiu selecţionerul României

Fotbal: Contra - Am luat decizia de a nu mai continua, a fost o mândrie să fiu selecţionerul României

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Cosmin Contra, a anunţat, luni noaptea, după înfrângerea cu Spania (scor 0-5), că nu va mai continua la conducerea primei reprezentative, precizând că a fost o mândrie să ocupe această funcţie.

"Decizia era luată după meciul cu Suedia, aceea de a nu mai continua la echipa naţională. Am luat decizia asta pentru că nu mi-am îndeplinit obiectivul. Am spus că atunci când nu îmi voi îndeplini obiectivul voi pleca. Sper ca această calificare să fie încă posibilă iar jucătorii în ceasul al 12-lea să înţeleagă că la un nivel aşa de înalt trebuie să jucăm altceva. Vreau să îi mulţumesc lui Răzvan Burleanu pentru şansa de a fi antrenorul naţionalei. A fost o mândrie pentru mine. Vreau să cer iertare suporterilor că nu am putut să fac mai mult la echipa naţională. În acelaşi timp cred că au fost şi lucruri bune. Unul este că azi pe teren au fost 7-8 jucători de la naţionala Under 21. Aş fi foarte fericit ca naţionala să se califice la baraj, dar, cum am spus, jucătorii trebuie să facă ceva în plus", a spus Contra la zona mixtă, conform postul Pro Tv.

"Niciodată nu o să regret că am ajuns la naţională. Cred că pentru ce am făcut pentru echipa naţională, pentru ce am încercat să fac aici cred că meritam un pic mai mult respect din partea multor persoane. Acum s-a văzut persoanele pe care poţi să te bazezi şi pe care nu", a adăugat Cosmin Contra.

Anterior, în interviul acordat postului Pro Tv imediat după finalul partidei de la Madrid, selecţionerul a refuzat să precizeze dacă renunţă la prima reprezentativă, spunând doar că decizia a fost luată înaintea partidei şi că anunţul va fi făcut când va decide Federaţia Română de Fotbal.

Referitor la meciul cu Spania, Cosmin Contra a afirmat că este deranjat de lipsa de atitudine a jucătorilor săi, subliniind totodată şi diferenţa dintre nivelul de la naţionala de tineret şi prima reprezentativă.

"Am întâlnit o echipă foarte puternică, iar noi am aliniat o formaţie destul de tânără care a jucat meciuri la Under 21. Am încercat să umblu la moralul jucătorilor după înfrângerea cu Suedia, să-i fac să înţeleagă faptul că meciul cu Spania e important pentru toată lumea. Dar am luat gol destul de repede, am intrat şi timoraţi în joc. Dacă egalam la 1-0 prin Puşcaş poate altul era moralul jucătorilor. Şi poate alta era soarta meciului. E o înfrângere foarte dură... Am puterea să zâmbesc, dar nu îmi plac aceste înfrângeri... Chiar dacă zâmbesc sunt aşa de trist că nu am cuvinte. E o diferenţă mare să joci la naţionala U21 şi să joci la naţionala mare. Am zis de la început asta. E foarte greu... poţi să pierzi un meci împotriva Spaniei, dar să nu ai atitudine, să nu alergi... împotriva dublei campioane europene şi campioanei mondiale... asta nu o să accept niciodată. Spania e mult mai bună decât România, dar în seara asta, la fel ca şi cu Suedia... adversarii ne-au bătut şi la atitudine, şi la agresivitate. A fost un meci foarte slab din partea noastră", a precizat Contra.

El speră ca jucătorii să înţeleagă faptul că fără o schimbare de atitudine e foarte greu să obţină calificarea la Campionatul European prin intermediul barajului Ligii Naţiunilor: "N-am reuşit în ultimele 2 meciuri să ajung la jucători, să îi fac să înţeleagă importanţa acestor jocuri. Întotdeauna când nu se îndeplineşte obiectivul vinovat e antrenorul... îmi asum această vină. Sper ca băieţii să înţeleagă faptul că fără o schimbare de atitudine e foarte greu să ajungă la Campionatul European".

În vârstă de 43 de ani, Cosmin Contra a preluat funcţia de selecţioner al României în luna septembrie a anului 2017, înlocuindu-l pe germanul Christoph Daum. Contractul său cu FRF expira o dată cu meciul cu Spania, ultimul din cadrul preliminariilor EURO 2020.

Echipa naţională de fotbal a României a fost învinsă de selecţionata Spaniei cu scorul de 5-0 (4-0), luni seara, pe Stadionul Wanda Metropolitano din Madrid, în ultimul meci al celor două echipe în Grupa F a preliminariilor EURO 2020.

România ratase calificarea la EURO 2020 prin intermediul preliminariilor continentale încă de vineri când a fost învinsă de Suedia cu scorul de 2-0 (2-0), pe Arena Naţională din Bucureşti, în penultimul meci.

"Tricolorii" păstrează şanse de calificare la turneul final de anul viitor prin intermediul barajului Ligii Naţiunilor. România îşi va afla vineri adversara din primul tur al barajului.
AGERPRES (V, AS-editor: Marius Ţone, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa