Fotbal: Cosmin Contra - Am avut un prim contact cu federația, sunt pregătit să antrenez naționala

Fotbal: Cosmin Contra - Am avut un prim contact cu federația, sunt pregătit să antrenez naționala

Tehnicianul echipei de fotbal Dinamo, Cosmin Contra, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că a avut un prim contact cu oficialii Federației Române de Fotbal cărora le-a transmis că este pregătit să antreneze prima reprezentativă a României.

El a menționat că nu a negociat cu reprezentanții FRF și s-a arătat onorat de faptul că este unul dintre antrenorii aflați pe lista succesorilor lui Christoph Daum, al cărui contract a fost reziliat după ratarea calificării la CM 2018.

"Ieri am avut o întâlnire cu Vochin (n.r. — Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF, Răzvan Burleanu) și domnul Stoichiță (n.r. — Mihai Stoichiță, președintele Comisiei Tehnice a FRF), și nu mă ascund de nimeni, însă nu s-a stabilit nimic. Pur și simplu, cum au mai luat contact și cu alți antrenori care pot ajunge la națională, așa ieri s-a luat legătura și cu mine. Dar gândul meu e doar la meciul cu Craiova de mâine. Apoi, dacă se va întâmpla ceva după meciul cu Craiova, se va întâmpla. Dacă nu, gândul meu este la Dinamo. Nu va fi nicio deziluzie dacă nu se va întâmpla. Eu sunt fericit că sunt printre candidați, că sunt într-o arie selectă de antrenori. Că sunt pregătit să antrenez echipa națională, da, le-am zis și lor asta. Din punctul meu de vedere echipa națională nu se refuză", a spus Contra.

Întrebat ce șanse sunt ca el să fie instalat selecționer, Contra a răspuns: "Nu eu trebuie să fiu întrebat lucrul ăsta. Trebuie să îi întrebați pe cei care iau deciziile la echipa națională. Ieri am avut un prim contact, eu mi-am arătat disponibilitatea să antrenez echipa națională dacă ei iau această decizie. Dar lucrurile care trebuie discutate nu s-au discutat. Nu a fost o negociere, doar un prim contact în care m-au întrebat dacă aș fi dispus să preiau echipa națională și alte două-trei lucruri. Nu am vorbit nici despre contract, nici despre durata lui sau despre salariu. A fost doar un prim contact, așa cum au făcut și cu domnul Rednic și cu alți antrenori. Federația trebuie să ia o decizie. Asta s-a întâmplat până acum, ăsta este adevărul".

Zvonurile conform cărora s-a întâlnit cu mai mult timp înainte cu oficialii FRF pentru a discuta preluarea reprezentativei României au fost dezmințite de antrenorul dinamovist. "Aceste lucruri îmi fac mult rău. Eu nu m-am întâlnit cu Andrei Vochin de anul trecut din vară de la Campionatul European. Când se spun aceste lucruri trebuie spuse cu probe, pentru că imaginea mea poate avea de suferit. Pentru că lumea poate să creadă că Dinamo a făcut acel rezultat (n.r. — înfrângerea cu ACS Poli Timișoara) pentru că eu nu am fost 100% aici. Dar eu nu am avut până ieri nicio întâlnire cu nimeni din federație. Îi liniștesc pe suporterii noștri că am fost cu gândul 100% la Dinamo și încă sunt. Probabil că federația a luat legătura și cu clubul, nu știu. Dar dacă se ia decizia să fiu eu antrenorul naționalei automat trebuie să se discute și cu domnul Negoiță (n.r. — acționarul majoritar al FC Dinamo, Ionuț Negoiță)", a precizat Contra.

Conducerea Federației Române de Fotbal a ajuns, joi, la un acord cu selecționerul României, Christoph Daum, pentru rezilierea contractului înaintea ultimelor două partide din preliminariile CM 2018, cu Kazahstan și Danemarca.

Comisia Tehnică a FRF, întrunită la 11 septembrie, la Casa Fotbalului, a propus conducerii federației rezilierea contractului selecționerului echipei naționale a României, Christoph Daum, ca urmare a ratării calificării la Cupa Mondială din 2018.

Germanul Christoph Daum, primul selecționer străin al reprezentativei României, fusese instalat în luna iulie a anului 2016, iar contractul era valabil până la sfârșitul acestui an. În ultima perioadă presa sportivă a vehiculat o listă de posibili înlocuitori ai lui Christoph Daum printre care se numără Cosmin Contra, Dan Petrescu, Mircea Rednic, Gheorghe Hagi, Cosmin Olăroiu, Victor Pițurcă și Ladislau Boloni.

Echipa națională de fotbal a României a pierdut orice șansă de calificare la Cupa Mondială din 2018, după ce a fost învinsă de selecționata Muntenegrului cu scorul de 1-0 (0-0), la 4 septembrie, pe Gradski Stadion din Podgorica, într-un meci din Grupa E a preliminariilor competiției.

România mai are de jucat două partide în această campanie, cu Kazahstan pe 5 octombrie, la Ploiești, și cu Danemarca, pe 8 octombrie, în deplasare. În momentul de față, echipa națională ocupă poziția a 4-a în clasamentul grupei, având 9 puncte, cu 10 mai puține decât liderul Polonia.

România nu s-a mai calificat la o Cupă Mondială din 1998.

AGERPRES (autor: Marius Țone, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...