Fotbal: Costel Enache, numit antrenor la Petrolul Ploieşti, are ca obiectiv promovarea în Liga I

Fotbal: Costel Enache, numit antrenor la Petrolul Ploieşti, are ca obiectiv promovarea în Liga I

Tehnicianul Costel Enache, ultima oară la Hermannstadt, a fost numit, marţi, antrenor principal la formaţia de Liga a 2-a, Petrolul Ploieşti, iar obiectivul său este promovarea în primul eşalon.

Preşedintele clubului Petrolul Ploieşti, Marius Stan, a anunţat că, în cazul nerealizării obiectivului, atât el, cât şi Costel Enache vor demisiona.

"Sper să fie un moment de bun augur. La noi lucrurile sunt departe de felul în care ne-am fi dorit. Încercăm să uităm, să ne facem planurile pe mai departe într-o formulă nouă pentru a remonta ce se mai poate până la finalul campionatului. Eu am spus că îmi asum în totalitate responsabilitatea promovării şi aveţi un paratrăsnet în cazul în care acest lucru nu se va întâmpla. Şi ne-am oprit asupra lui Costel Enache şi mărturisesc că a fost alegerea mea încă de astă-vară, dar din alte motive colaborarea a fost amânată. Ceea ce ne-am propus nu e uşor, dar suntem încrezători că vom realiza obiectivul, care rămâne acelaşi, promovarea. Nici nu se poate gândi altceva. În cazul nerealizării obiectivului, repet, demisia mea este deja dată. Acelaşi lucru se va întâmpla şi cu Costel Enache, care va avea un contract clar", a declarat Marius Stan într-o conferinţă de presă.

Costel Enache este convins că Petrolul are şanse să promoveze în acest sezon în Liga I: "Sunt convins că ceilalţi antrenori au făcut tot ce le-a stat în putinţă. Eu am ca argument calitatea staff-ului cu care lucrez, de care mă ajut şi aceste lucruri le pot aduce ca un plus în club. Mă văd responsabil pentru ceea ce se întâmplă, mi-am asumat un lucru destul de greu, dar realizabil din punctul meu de vedere. Matematica e alternativă pentru noi în acest moment, nu ne dau şanse extraordinar de mari, dar fotbalul are calculul lui separat şi cred că cele şase puncte până la locul promovabil pot fi recuperate. Nu va fi uşor, va fi mult de muncă. Avem un lot de calitate, cred că factorul mental va face diferenţa la noi".

În vârstă de 46 de ani, Coste Enache l-a înlocuit la cârmă echipei prahovene pe Flavius Stoican, care a demisionat din funcţie în urmă cu o săptămână.

După 20 de etape în Liga a 2-a, Petrolul Ploieşti ocupă poziţia a 8-a în clasament, cu 31 de puncte, cu 10 mai puţin decât liderul UTA Arad.
AGERPRES/(V/autor: Adrian Ţone, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Gabriela Badea)

*** Sursa foto: fcpetrolul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…