Fotbal: Cu FC Astana trebuie să intrăm repede în meci, spune Dan Petrescu, antrenorul echipei CFR Cluj

Fotbal: Cu FC Astana trebuie să intrăm repede în meci, spune Dan Petrescu, antrenorul echipei CFR Cluj

Antrenorul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat luni, într-o conferinţă de presă susţinută la Nur-Sultan, înaintea partidei de marţi din prima manşă a turului I preliminar al Ligii Campionilor la fotbal, că important pentru elevii săi este să intre repede în joc iar la final să obţină un rezultat pozitiv.

''Nu cred că tactica e importantă mâine, ci felul de abordare a meciului, cum vom reuşi să intrăm în meci. Asta pentru că am văzut multe partide în cupele europene când adversarii care au venit aici s-au trezit prea târziu, cum ar fi Rennes, Benfica, Maccabi Tel Aviv, echipe mari care au venit pe aici şi s-au trezit prea târziu. Noi trebuie să ne trezim înainte de joc şi să fim siguri că intrăm în meci repede. Altfel vom plânge după meci'', a spus Petrescu.

În opinia tehnicianului, FC Astana porneşte din postura de favorită, însă a menţionat că nu întotdeauna favoritele câştigă confruntarea.

''Pentru mine ei sunt favoriţi datorită lotului pe care-l au, pentru experienţa din ultimii patru ani în grupele europene, noi nu avem deloc, faptul că joacă pe teren sintetic şi faptul că sunt în plin campionat, toate acestea sunt argumente pentru ei. Noi venim după o înfrângere, suntem abia la început, sunt ceva probleme de lot, dar fotbalul nu e pe hârtie, nu câştigă mereu echipa favorită. Cel mai bun exemplu a fost la meciul cu FC Viitorul (din Supercupa României) unde normal CFR era favorită, dar Viitorul a câştigat'', a arătat Dan Petrescu.

În privinţa terenului sintetic pe care se va disputa întâlnirea, el a spus că jucătorii trebuie să se adapteze rapid. ''Trebuie să jucăm ca în curtea şcolii pentru că şi când eram mici jucam pe sintetic sau pe ciment, să ne adaptăm repede. Ar fi important un rezultat bun aici pentru moralul nostru, pentru că venim după o înfrângere, iar un rezultat bun înseamnă un egal sau o victorie'', a punctat antrenorul clujenilor.

La rândul său, portarul echipei CFR Cluj, Giedrius Arlauskis, a precizat că echipa este pregătită pentru partida de marţi şi că important este ca după cele două meciuri care vor avea loc, CFR să fie formaţia care accede în faza următoare.

''Nu putem să ne plângem, avem condiţii foarte bune, drumul a fost bun, suntem pregătiţi de confruntare, sper să ne adaptăm la terenul sintetic. Ne aşteptăm să avem un adversar pe măsură şi sperăm să fim mai buni. Calificarea se joacă în două meciuri, important e să accedem mai departe'', a spus Arlauskis. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...