Fotbal: Daniel Pancu (FC Rapid) - Primarii şi politicul au distrus fotbalul românesc

Fotbal: Daniel Pancu (FC Rapid) - Primarii şi politicul au distrus fotbalul românesc

Antrenorul echipei FC Rapid, Daniel Pancu, a declarat, miercuri, după victoria cu 2-0 din meciul cu UTA, restanţă din cadrul etapei a 10-a a Ligii a II-a, că "primarii şi politicul" au distrus fotbalul românesc şi le-a transmis acestora să se ocupe numai de infrastructură, nu de problemele tehnico-tactice.

Chiar dacă nu a pronunţat niciun nume, Pancu a făcut referire la primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, cel care susţine printr-un parteneriat de imagine gruparea giuleşteană.

"Nu e nicio explicaţie ce s-a întâmplat vreo 2-3 meciuri la un moment dat, de ce ne-am împiedicat, şi ce se întâmplă acum de 4 etape. Aceea nu era o echipă demnă de numele Rapid. Atunci pe lângă multele absenţe din lot a mai fost ceva în aer... Pentru mine primarii şi politicul au distrus fotbalul românesc. De asta nu ne calificăm nicăieri pentru că intervin ei. Dacă s-ar ocupa numai de infrastructură, de stadioane, de gazoane, atunci totul ar fi extraordinar. Să facă investiţii în copii şi juniori, da, însă atunci când te bagi pe probleme tehnico-tactice fotbalul românesc este distrus. Şi este un lucru valabil la 95% dintre echipele susţinute de primării în România. Modul de selecţie şi multe altele sunt influenţate şi în acel moment se alege praful", a afirmat Pancu.

"Au fost persoane care nu au tras la aceeaşi căruţă cu noi, sper să se oprească. Au fost, sunt absolut sigur de lucrul ăsta. Nu e neapărat că m-am simţit "lucrat". Pe mine e greu să mă "lucreze" cineva, e aproape imposibil pentru că sunt curat. Adică pot să mă "lucreze", dar ce putea să se întâmple mai mult decât să mă dea afară? Nu era nicio problemă. Problema e că a încercat să mă "lucreze" pe mine şi de fapt a "lucrat" Rapidul. De asta sunt eu neliniştit şi vreau să aflu, deci nu e vorba de mine personal, ci de Rapid. Pentru că aici a fost atentat la adresa Rapidului. Dacă eu eram schimbat, Rapid nu mai avea nicio şansă la promovare... Pe suporteri i-am simţit aproape mereu. Dacă nu erau suporterii eu nu mai eram antrenorul Rapidului, sunt convins de lucrul ăsta", a adăugat tehnicianul, lăsând să se înţeleagă că primarul Daniel Tudorache ar fi dorit schimbarea sa din funcţie după înfrângerea cu Sportul Snagov (scor 2-3), din 3 noiembrie.

Pancu şi-a felicitat jucătorii pentru victoria cu UTA, menţionând că în momentul de faţă Rapid poate să spere la promovarea în Liga I. "Nu cred că s-a pus problema învingătoarei azi, cred că şi dacă UTA ne-ar fi dat gol am fi revenit şi am fi câştigat. Am arătat ca o echipă puternică, o echipă care măcar poate să spere la promovare. Mă bucur că şi suporterii pleacă fericiţi de la stadion de câteva meciuri, pentru că am trecut printr-o suferinţă comună. Rapid a fost o echipă pierdută 2-3 etape şi putea să ne coste scump lucrul ăsta. Dacă nu ne reveneam la timp, şansele noastre la promovare erau mici. Toţi jucătorii mei merită 10 cu felicitări, în ultimele 4 meciuri s-au comportat extraordinar. Cu siguranţă vom mai avea şi scăderi de formă, important e să scoatem maximum din ce se poate şi să nu mai repetăm greşelile din trecut, mă refer la partidele de la Miercurea Ciuc şi Snagov, unde puteam scoate câte un punct chiar şi jucând slab. Dacă se întâmpla aşa alta era situaţia acum, eram pe primul loc", a menţionat Daniel Pancu.

Echipa de fotbal FC Rapid a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (2-0), liderul clasamentului Ligii a II-a, UTA, într-o partidă restantă din cadrul etapei a 10-a, şi ocupă momentan poziţia a treia a clasamentului cu 31 de puncte din 17 partide disputate.
AGERPRES (A:editor: Marius Ţone, editor online: Irina Giurgiu)


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Misterioasa avere de milioane de dolari, moștenită de Anamaria de la Ionela Prodan. Sora a renunțat la bani

2 Foarte interesante amănunte!

3 VIDEO „Batalioanele Bachus”, noua armată a lui Putin...

4 VIDEO Imagini rare de pe linia frontului din Ucraina

5 Bloggerii ruși descriu un scenariu pentru săptămâna viitoare, care implică atacuri nucleare asupra Ucrainei