Fotbal: Decesul lui Peter Bonetti, portarul legendar al lui Chelsea Londra

Fotbal: Decesul lui Peter Bonetti, portarul legendar al lui Chelsea Londra

Peter Bonetti, fostul portar al echipei de fotbal Chelsea Londra şi al selecţionatei Angliei, a încetat din viaţă la vârsta de 78 ani, după o lungă maladie, a anunţat duminică clubul din Premier League, citat de AFP.

Supranumit "The Cat" (Pisica) pentru agilitatea sa, Bonetti a fost unul dintre jucătorii de bază ai formaţiei londoneze timp de 15 sezoane, în anii 1960 şi 1970, câştigând o Cupă a Ligii (1965), o Cupă a Angliei (1970) şi o Cupă a Cupelor (1971), alături de gruparea de pe Stamford Bridge.

Component al selecţionatei Angliei care a cucerit titlul de campioană mondială în 1966, fără să dispute însă niciun meci la respectivul turneu final, găzduit de englezi, Bonetti a îmbrăcat de numai şapte ori tricoul Three Lions, unde a fost barat în mod succesiv de alte două nume de legendă, Gordon Banks şi apoi Peter Shilton.

Cariera sa internaţională a fost marcată şi de eliminarea Angliei în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din 1970, în faţa Germaniei de Vest, eşec care i-a fost mult timp atribuit. Titular din cauza unei toxiinfecţii alimentare suferită de Gordon Banks, Bonetti a greşit la primele două goluri încasate de Anglia, care a fost învinsă în final cu 3-2 de germani, după ce a condus cu 2-0.

Portar vedetă, Peter Bonetti, care avea deja un model de mănuşi cu numele său, nu a mai jucat de atunci niciodată pentru echipa naţională, la care a revenit însă ca antrenor al portarilor, după ce a ocupat acelaşi post şi la Chelsea.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Alexandru Cojocaru)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Zvon...

2 „Am fantasme sexuale cu ea. Îți vine s-o iei și s-o pui acolo pe masă!"

3 Așa o fi?

4 S-ar putea să nu mintă! / Dragnea spune că Ordonanța 13 a fost ideea lui Marian Neacşu și a lui Marcel Ciolacu

5 Dialog ireal între o pacientă de 80 de ani și medic: „Nu mă vaccinez, am auzit la televizor că rămân sterilă”