Fotbal: Dinamo și FCSB, amendate după derby de Comisia de Disciplină a FRF; Reghecampf, suspendat două etape

Fotbal: Dinamo și FCSB, amendate după derby de Comisia de Disciplină a FRF; Reghecampf, suspendat două etape

FC Dinamo și FCSB au fost amendate drastic după derby-ul desfășurat luni seara pe Arena Națională din București, în etapa a opta a fazei play-off a Ligii I de fotbal (2-1), în timp ce antrenorul roș-albaștrilor, Laurențiu Reghecampf, a fost amendat și suspendat două meciuri de Comisia de Disciplină a FRF.

Clubul FC Dinamo a fost amendat cu 50.625 lei, în timp ce FCSB va trebui să achite 22.500 lei.

''În baza art. 82.1, coroborat cu art. 82.3.e și art. 83.2.f, cu aplicarea art. 12, 14 bis și 15 din RD, se sancționează clubul FC Dinamo 1948 cu o penalitate sportivă de 30.000 lei și avertisment; În baza art. 82.1, coroborat cu art. 82.3.a și 83.2.d din Regulamentul Disciplinar, se sancționează clubul FC Dinamo 1948 cu o penalitate sportivă de 50.625 lei; În conformitate cu prevederile art. 45.1 din RD, clubul FC Dinamo 1948 va executa sancțiunea pentru abaterea cea mai gravă, respectiv o penalitate sportivă de 50.625 lei'', arată comunicatul publicat pe site-ul LPF în cazul clubului din Șoseaua Ștefan cel Mare.

''În baza art. 82.2, coroborat cu art.82.3.a și 83.2.d din Regulamentul Disciplinar, se sancționează clubul FCSB cu o penalitate sportivă de 22.500 lei; În baza art. 83.7 din RD, clubul FCSB se sancționează cu o penalitate sportivă de 15.000 lei; În conformitate cu prevederile art. 45.1 din RD, clubul FCSB va executa sancțiunea pentru abaterea cea mai gravă, respectiv o penalitate sportivă de 22.500 lei'', mai precizează sursa amintită

Antrenorul echipei FCSB, Laurențiu Reghecampf, trimis în tribună în finalul meciului, a fost suspendat două jocuri și amendat cu suma de 4.500 lei. Astfel, Reghecampf nu va putea sta pe banca echipei sale la ultimele două meciuri ale campionatului, la Giurgiu cu Astra și acasă cu CSU Craiova.

Meciul dintre Dinamo și FCSB, din etapa a opta a fazei play-off a Ligii I, a fost întrerupt în chiar primul minut de joc, după ce suporterii echipei Dinamo au aruncat cu mii de role de hârtie pe gazon și au acoperit practic careul dinspre peluza pe care o ocupau. Meciul a fost întrerupt circa zece minute pentru degajarea terenului. Partida a fost întreruptă din nou, pentru aproximativ un minut, în min. 19, din cauza rolelor și petardelor. În min. 50, o rolă de hârtie l-a lovit în cap pe Boldrin, care se pregătea să execute un corner, iar arbitrul Hațegan a amenințat că va opri meciul. Boldrin a fost lovit din nou de o rolă în cap după ce a executat cornerul, dar nu s-a mai luat nicio măsură. Partida a fost oprită pentru puțin timp și după ce fanii echipei FCSB au aruncat cu obiecte spre portarul lui Dinamo, Jaime Penedo.

AGERPRES (AS/autor: Mihai Țenea, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Daniela Juncu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea prezintă una dintre schemele prin care s-a devalizat România

2 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

3 Ce șanse mai sunt să fie amânate alegerile parlamentare din 6 decembrie / De ce a aruncat președintele pisica pe…

4 Trendul din sondaje: PNL începe să scadă, PSD, staționar / USR PLUS e pe creștere, Pro România se scufundă

5 Cine este „Barosanul”? România, într-un document al unei jurnaliste de investigații legat de afacerile dubioas…