Fotbal: EURO 2020 - Eriksen a suferit un stop cardiac, a cărui cauză nu poate fi stabilită

Fotbal: EURO 2020 - Eriksen a suferit un stop cardiac, a cărui cauză nu poate fi stabilită

Internaţionalul danez Christian Eriksen a suferit un stop cardiac în timpul meciului Danemarca - Finlanda (0-1) de la EURO 2020, a cărui cauză nu poate fi deocamdată stabilită, a declarat duminică medicul selecţionatei Danemarcei, Morten Boesen, citat de AFP.

"În acest moment, nu avem o explicaţie", a declarat Boesen în cursul unei conferinţe de presă. "Acesta este unul dintre motivele pentru care este încă internat, pentru a înţelege ce s-a întâmplat", a adăugat el, precizând că "examenele medicale la care a fost supus până acum Eriksen au fost bune".

În finalul primei reprize a partidei de la Copenhaga, Christian Eriksen s-a prăbuşit brusc pe gazon, fără să aibă niciun contact cu vreun adversar sau cu mingea.

"Era dus, i-am făcut manevrele de resuscitare. A fost un stop cardiac. L-am adus înapoi repede, cu ajutorul defibrilatorului", a precizat Boesens, adăugând că Eriksen va rămâne internat în continuare, pentru noi teste.

Meciul de la Copenhaga a fost reluat, după o întrerupere de aproape două ore, încheindu-se cu o înfrângere pentru danezi (0-1) .

"Am sentimentul că nu ar fi trebuit să jucăm" finalul partidei, a spus selecţionerul danez Kasper Hjulmand, care a fost încântat însă să-l vadă "zâmbind pe Christian", în timpul unei conversaţii pe care au avut-o în cursul zilei de duminică.

"El ne-a spus: Ce mai faceţi? Cred că vă merge mai puţin bine ca mie. Simt că aş putea merge să mă antrenez", a adăugat selecţionerul, dezvăluind cuvintele pe care i le-a spus jucătorul.

Eriksen "vrea sa continuăm, aşa că vom face asta. Vrem să jucăm pentru Christian", a mai spus Kasper Hjulmand.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani